Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Anlamlı 10 Kasım Mesajı


09.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78.yılında bir anma mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri, siyasi başarıları ve devrimleri ile sadece Türkiye Cumhuriyeti’nde değil bütün dünyada saygı ile anılan ve örnek alınan bir devlet adamı olduğunu, 1938’de aramızdan ayrılan Atatürk’ün fikirleri, düşünceleri ve en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti ile ilelebet yaşayacağını söyledi.

Komutan, Devlet Adamı, Siyasetçi, Lider, İnsan: ATATÜRK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Mustafa Kemal ATATÜRK, 1881 yılında dünyaya gelen ve aramızdan ayrıldığı 1938 yılına kadar ömrünü vatanı için mücadele ederek geçiren bir devlet adamı. Askeri dehasıyla çevresi düşmanlarla sarılı, yıkılmış bir imparatorluktan, özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün Türk Milleti’nin desteğini arkasına alarak pırıl pırıl bir Cumhuriyet kuran büyük birsiyasetçi. Askeri başarıları ile dünya devletlerine kendisine hayran bırakan kazandığı savaşlara rağmen “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” diyen tekkomutan, gerçekleştirdiği yenilikler, devrimleri inkılaplar ile dünya devletlerinin örnek aldığı bir lider. Halk iradesine, demokrasiye, insan haklarına, herkese eşit adalete, özgür basına, seçme ve seçilme hakkını dünyada birçok devletten önce kadınlara verecek kadar eşitliğe, Türk Dil ve Türk Tarih kurumunu kuracak kadar özüne, “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyecek kadar Türk Milleti’ne inanan bir insan. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de, 10 Kasım’da, şanlı Türk Bayrağı’mızın çekildiği ve özgürce nefes alabildiğimiz vatan topraklarında her gün saygı, minnet, özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Fikirleri, düşünceleri, ileri görüşlülüğü, inkılapları ve en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti’ne her zamankinden daha fazla sahip çıkarak ilelebet yaşatacağız.” dedi.