Başkan Gürün’den Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

13.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bir ülkenin kalkınmasının, milli ekonominin temelinin tarım ve üretim olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, tarıma, üreticiye, kooperatiflere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Ülkemiz sahip olduğu doğal güzellikler yanında coğrafi yapısıyla çok çeşitli ürünlerin yetiştirilebileceği zengin topraklara sahiptir. Günümüzde uygulanan yanlış politikalar, çiftçilerimizi zor durumda bırakmış, üretimin olmaması nedeniyle de buğday, patates gibi her yerde yetiştirilmesi kolay ürünleri bile ithal eder hale geldik. Devleti yöneten siyasiler aldığı kararlar ile çiftçiyi, üretimi, kooperatifleri korumalı, üretimi desteklemelidir.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk  “Türkiye’nin sahibi hakikisi ve efendisi, hakiki müstahsil olan köylüdür” sözüyle üreticiye, köylüye verdiği önemi göstermiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasından itibaren tarımı, çiftçiyi, yerli üretimi destekleyen kararlar almış ve bunları başarıyla uygulamıştır. Ülkemizin ve Muğla’mızın kalkınması için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanımız içerisinde üreticimize destek olmak için, alım garantili süs bitkisi üretimini başlattık, patates, soğan, biber tohum dağıtımını yaptık, üniversitemizle birlikte toprak, sulama suyu, bitki analiz laboratuvarı için protokol imzaladık. Daha birçok çalışmamızla çiftçilerimizin, kooperatiflerimizin yanında olacak, yerli ürünlerimize ve toprağımıza sahip çıkacağız. Daha güçlü, yaşanacak bir Türkiye için ülkemizin gerçek sahipleri çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.” dedi.