Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Dünya İkincisi Sporcuya Ödül


19.10.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Taekwondo Turnuvası’nda dereceye girenlere ödüllerini verdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Taekwondo Turnuvası 16 Ekim 2016 tarihinde Düğerek Sosyal Tesisleri Spor Salonu’nda yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ün katıldığı Amatör Spor Haftası Taekwondo Turnuvası’nda Yıldız- Genç kategorilerinde kadın ve erkek sporcular kıyasıya mücadele ettiler. Taekwondo Turnuvası’na katılan Poomse Freestyle Dünya ikincisi milli sporcumuz Yusuf Şaşmaz’a Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün tarafından hediye takdim edildi.




   “Ülkemizin Genç Nüfusuna, Gençlerimize Çok Güveniyoruz”

     Amatör Spor Haftası Taekwondo Turnuvası’nda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye’nin genç nüfusa ve başarılı gençlere sahip bir ülke olduğunu, bu gençlerin doğru eğitim ve tesislerle uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebileceğini söyledi. Başkan Gürün; “ Poomse Freestyle Dünya ikincisi milli sporcumuz Yusuf Şaşmaz çok özel ve çok güzel bir başarının altına antrenörüyle birlikte imza attı. Bu başarının altında kabiliyetli olan Türk Gençliğinin yapısı, hamuru ve o hamuru en iyi şekilde yoğuran öğretmenler var. Türkiye genç nüfusuyla övünen fakat dışarıdan atlet ve sporcu ithal ederek olimpiyatlara ve dış yarışmalara katılan bir ülke. Bu bizim için gerçekten bir ayıp. Bu kadar büyük bir genç nüfusa sahip olan bir ülkede her dalda şampiyon çıkarmamız ve uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmemiz gerekiyor. Spor okulları kurarak hem eğitimine devam eden hem de hangi dalda başarılı olacağı bilimsel verilerle, kabiliyetine göre tespit edilmiş, o dalda eğitilmiş gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Ay Yıldızlı Bayrağımızı uluslararası boyutta en iyi şekilde temsil eder. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bugüne spora, sporcuya her alanda destek veriyoruz. Bütün amatör spor dallarında faaliyet göstermeye, yaptığımız ve yapacağımız tesislerle gençlerimizi spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Amacımız kabiliyetli olan çocuklarımızı, gençlerimizi ortaya çıkarmak ve onların yücelmesi, büyümesi ve daha büyük başarılara imza atması için aracı olmak.” dedi.




 “Muğla Şemsiyesi Altında Hedefimiz1Muğla1 Sloganımızla Bu Tür Etkinliklere Devam Edeceğiz”

Amatör Spor Haftası Taekwondo Turnuvası’nda Muğla şemsiyesi altında Hedefimiz1Muğla1 sloganıyla birlik ve beraberlik içerisinde 14 kulüp ve 153 sporcunun Muğla’da bir araya geldiğini, spor yaptığını ve tanıştığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

       Düğerek Sosyal Tesisleri Spor Salonu’nda 08.00-21.00 saatleri arasında yapılan etkinlikte turnuva antrenörlerine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.