Başkan Gürün’den Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

10.12.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dünya Savaşları’ndan büyük kayıplarla çıkmış devletlerin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 10 Aralık 1948 tarihinde imzaladıkları İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’yle temel hak ve özgürlükler konusunda önemli bir adım attıklarını söyledi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünya’da Barış” sözünün temel alarak herkesin eşit haklara sahip, ötekileştirilmeden, huzurla yaşamanı sürdürmesinin sağlanması gerektiğini belirtti.

“Yurtta Barış Dünya’da Barış” Temelli Demokrasi ve İnsan Hakları Sağlanmalı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Dünya’nın farklı coğrafyalarında yaşayan insanlar 1948 yılında Paris’te aynı masa etrafında toplanarak İnsan Hakları Evrensel bildirisine imza atmıştır. Farklı dilleri konuşan, farklı kıtalarda yaşayan insanların bu bildiriye imza atmalarının sebebi dilleri, inançları, coğrafyaları farklı olsa da yaşanan savaşların, çekilen acıların ortak olmasıdır. Dünyada ve ülkemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Yurtta Barış Dünya’da Barış” sözünü temel almalı, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin korunmasını, herkesin eşit haklara sahip olmasını sağlamalıyız. Ülkemizde ne yazık ki insanların doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlükler, düşünce ve ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü konularında sıkıntılar yaşanmakta, vatandaşlarımız görüşleri, inançları nedeniyle ötekileştirilmekte, tutuklanmaktadır. Dünya İnsan Hakları Günü’nde bütün insanların temel hak ve özgürlüklerine saygı duyulduğu, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hukukun üstün kılındığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün var olduğu, kalıcı barışların sağlandığı bir dünya diliyorum.” dedi.