Başkan Gürün’den Engelliler Haftası Mesajı

10.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası için bir mesaj yayımladı.

Toplumsal hayatın sosyal, ekonomik, spor, sağlık gibi her evresinde tüm yurttaşların eşit imkanlara ve haklara sahip olması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, doğuştan veya sonradan bir engeli olan vatandaşların sevgi ve hizmetlerle aşılan engeller sayesinde toplumsal hayatta daha fazla görünür olarak yaşamını sürdüreceğini söyledi.

“Sevgi, hoşgörü ve hizmetlerle aşılamayacak engel yok”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde ve Muğlamızda engelli vatandaşlarımız için sosyal hayatın her evresinde sevgi ve hizmetlerimizle engelleri kaldırmak, engelsiz bir şehir yaratmak yerel yönetimler olarak bizim ve devletimizin görevidir. Engelli bir bireyin meslek sahibi olması, evinden işine gitmesi, sağlık hizmetlerinden kesintisiz yararlanabilmesi, sosyal aktivitelerde yer alması, spor yapabilmesi için engelsiz bir şehir ve olanaklar yaratılmalı, onların toplumsal hayatta daha fazla görünür olması, kendilerini özgür ve huzurlu hissedebilmeleri için tüm hizmetlerde engelli vatandaşlarımız düşünülmelidir. Bu anlayış ve düşünce ile yola çıkan Büyükşehir Belediyemiz engelsiz bir Muğla yaratmak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta daha fazla var olması için Türkiye’de ilk kısa Mola Hizmeti, Engelli Nakil Araçları hizmeti, evde bakım, engelsiz plajlar, ulaşımda engelli rampalı araçları, engelleri sporla aşıyoruz etkinliklerini hayata geçirdi. Özellikle engelli bireye sahip, tüm vaktini engelli evladı için harcayan annelerimizi de düşünerek Türkiye’de İlk Kısa Mola hizmetini Menteşe ilçemizde daha sonra Fethiye ve Milas ilçemizde hayata geçirdik. Canlarından daha değerli evlatlarını bir saniye bile olsun gözünün önünden ayırmayan fedakar annelerimizin sosyal hayatına, özel işlerine zaman ayırması için kurduğumuz Kısa Mola Merkezi’mize evlatlarını uzman personelimiz gözetimine gönül rahatlığı ile bırakmalarını sağladık. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve yılın her gününde engelleri sevgi, güleryüz ve hizmetlerimizle aşabileceğimize inanıyor, özellikle fedakar annelerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.