Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı


14.09.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 17 Eylül’de başlayacak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Pazartesi günü ders başı yapacak öğrencilere, onları fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller olarak yetiştirecek öğretmenlere ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ailelerine de yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yolunda çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için en önemli yapı taşının eğitim olduğunu söyledi.

Başkan Gürün; “Yeni eğitim öğretim yılında geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, dünyanın en onurlu mesleklerinden birini yapan öğretmenlerimize ve evlatlarının okuması için ellerinden gelenin fazlasını yapan değerli ailelerimize başarılar diliyorum.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Bir ülkenin bilimde, sanatta, sağlıkta çağdaş medeniyetler seviyesine çıkması, vatandaşlarının ekonomik, sosyal açıdan mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşaması eğitimle doğru orantılıdır. Bizlere eğitimle kısa zamanda nelerin başarabileceğinin en güzel örneği, yüzde 5’i okuma yazma bilen, yıkılmış ve savaştan çıkmış bir devletten, fabrikalar kuran, kendi uçağını yapan, toprağını işleyerek üreten bir Türkiye Cumhuriyeti yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti vardır. Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askeri, siyasi, idari inkılâplar sayın öğretmenler, sizin sosyal ve fikri inkılâptaki başarılarınızla pekiştirilecektir. Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister.” Sözleri ile bizlere eğitimle nelerin başarılabileceğini anlatır ve öğretmenlere verdiği değeri belki de en iyi “Eğer Cumhurbaşkanı olmasam, Eğitim Bakanlığı’nı almak isterdim.” sözüyle pekiştirir.” dedi. Son günlerde eğitim sistemi ve karma eğitimin kaldırılacağı tartışmalarına da değinen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini ve karma eğitimin tartışılmasının bile doğru olmadığını söyledi. Eğitim sisteminin ve müfredatının iktidarlar tarafından değil, uzmanlar, öğretmenlerin katılımı ile çağa uygun olarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’mızda Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre 990 okulda 150 bin 672 öğrencimiz ders başı yapacak. Yeni eğitim öğretim yılında geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, dünyanın en onurlu mesleklerinden birini yapan öğretmenlerimize ve evlatlarının okuması için ellerinden gelenin fazlasını yapan değerli ailelerimize başarılar diliyorum.” dedi.