Meclis Canlı

Başkan Gürün’den yeni yıl müjdesi


31.12.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum ilçesine yapacağı ve ilçenin uzun süredir beklediği 321 Milyon TL’lik alt yapı çalışmaları 2020’nin ilk ayında başlıyor. İşin başlaması için yüklenici firma ile imzaya oturan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğla’da büyük bir aileyiz ve amacımız en kısa sürede en iyi hizmeti üretip bu büyük ailenin yaşam kalitesini yükseltmek” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum ilçesine yapılacak olan 321 Milyon TL değerindeki alt yapı çalışmalarının birinci etabının startını veren imzayı attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası Kredisi Sürdürülebilir Şehirler Projesi, birinci ve ikinci etap kapsamında gerçekleşecek olan Muğla Atıksu Projesi kapsamında Bodrum ilçemiz için Kanalizasyon Şebeke hattı yapılması işlerinin 2020 yılı Ocak ayı içerisinde başlanacağı açıklandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün işi yapacak olan yüklenici firmayla iş başlama evraklarının imzalandığı belirtilen metinde Ocak ayı içerisinde başlayacak olan çalışmaların sonunda Akyarlar, Koyunbaba, Peksimet Erdemil, Gümüşlük, İslamhaneleri, Turgutreis Mahallelerinde kanalizasyon hat imalatları ile evsel Bağlantı, terfi hatları ve parsel bağlantı hatlarının bağlantıları yapılmış olacak denildi.

“165 kilometre hat yapılacak”

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“MUSKİ Genel Müdürlüğümüz eliyle yürütülmekte olan Dünya Bankası Kredisi Sürdürülebilir Şehirler Projesi I ve II kapsamında gerçekleştirilmekte olan Muğla Atıksu Projesi kapsamında Bodrum ilçemiz için Kanalizasyon Şebeke hattı yapılması işlerine 2020 yılı Ocak ayı içerisinde başlanacaktır. Bu bağlamda; Akyarlar Mahallesinde 40, Koyunbaba Mahallesinde 30, Peksimet Mahallesinde 20, Erdemil Mahallesinde 13,Gümüşlük Mahallesi (merkez) 2, İslamhaneleri Mahallesi 8, Turgutreis Mahallesinde 6, Evsel Bağlantı hatları 20, Terfi hatları 25, parsel bağlantı hatları olmak üzere toplamda 165 kilometre hat yapılacaktır. ”

“İkinci etabın ihalesine 2020’de çıkılacak”

Birinci etap işin süresinin 720 gün olarak belirtildiği açıklamada, ikinci etap projenin ihalesine de 2020 yılı içerisinde çıkılacağı belirtildi. İkinci etap proje kapsamında ise, “Atıksu şebeke hatlarının yönleneceği Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi, Gümüşlük Atıksu Arıtma Tesisi ve Gümbet Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyon işleri için ihale dokümanların hazırlığında son aşamalara gelinmiş olup, 2020 yılının başlarında ihalesine çıkılması planlanmakta ve eş zamanlı olarak tamamlanarak sistemin sorunsuz bir şekilde işletmeye alınması düşünülmektedir. Bu işlerimiz tamamlandıktan sonra Bodrum ilçemiz daha güçlü ve çevre dostu kalıcı alt yapıya kavuşacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Başkan Gürün, “Amacımız halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek”

Protokolde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yüklenici firmanın bundan sonra kamu hizmeti yaptığını hatırlatarak, “Bizim olaya bakış açımız bundan sonra siz büyükşehir belediyesinin bir birimi gibi olacaksınız. Yaptığımız hizmet kamu hizmeti, kar amaçlı bir şey yapmıyoruz. Hizmet amaçlı bir şeyler yapıyoruz bu durumda sizde artık kamu görevlisi haline gelmiş oluyorsunuz. Muğla’da büyük bir aileyiz. Buradaki amacımız en kısa sürede en iyi hizmeti üretip bu büyük ailenin yaşam kalitesini yükseltmek. Bizim işimiz, gücümüz ve tüm emeğimiz ailemiz için. Bu düşüncelerle Dünya Bankası ve İller Bankası başta olmak üzere bu süreçte desteği olan herkese teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.