Meclis Canlı

Başkan Gürün’e Azerbaycan’dan Anlamlı Ziyaret


14.04.2016



Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç.Dr.Necibe Nesibova Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler ve bazı ziyaretlerde bulunmak için Muğla’ya gelen Eğitim Müşaviri Doç.Dr. Necibe Nesibova Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla’nın Türkiye’nin en çağdaş, modern kentlerinden biri olduğunu söyleyen eğitim müşaviri Doç.Dr. Necibe Nesibova, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 200’e yakın Azerbaycanlı öğrencinin öğrenim gördüğünü, eğitim gibi önemli bir unsurla iki ülke arasındaki kardeşliğin daha da pekişeceğini söyledi. Doç.Dr.Necibe Nesibova: “Türkiye ve Muğla’da Azerbaycan’dan birçok öğrencimiz eğitim görüyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 200’e yakın Azerbaycanlı öğrencimiz var. Öğrencilerimiz önce bizlere sonra Muğla’da sizlere emanet. Türkiye bizim için her zaman kardeş ülke. Sizin sevinciniz bizim sevincimiz sizin üzüntünüz bizim üzüntümüz. Aramızda mesafede olsa her zaman yanınızda, sizlerleyiz.” dedi.



“Azerbaycanlı Öğrencilerimiz Kendilerini Evlerinde Hissetmeli ve Her Zaman Yanlarında Olduğumuzu Bilmeliler.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye’de yaşanan olumlu veya olumsuz her olayda üzüntülerini, sevinçlerini ilk paylaşan ülkenin Azerbaycan olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak da Azerbaycan’la ortak kültürel değerlerle birbirleriyle sımsıkı bağlı olduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlığını kazanarak halk egemenliğine dayanan Cumhuriyet’i kurmuş ve bu birçok dünya devletine örnek olmuştur. Dünya üzerinde farklı kıtalarda, farklı isimlerde Türk Devletleri halen varlığını sürdürmektedir. Bizleri birbirimize bağlayan ortak kültürümüz, ortak değerlerimiz ve konuştuğumuz dildir. Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik, birliktelik, acıları, sevinçleri paylaşmak birçok ülkeye örnek olabilecek kadar kuvvetli bir bağdır. Bu sağlam ilişkilerin daha da kuvvetlendirilmesi, sürdürülmesi için de eğitim çok önemli. Muğla’da öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilerimiz kendilerini evlerinde hissetmeli ve her zaman yanlarında olduğumuzu bilmeliler. Ziyaretleri için eğitim müşavirimiz Doç.Dr. Necibe Nesibova’ya teşekkür ediyorum.” dedi.