Meclis Canlı

Başkan Gürün’e Hayvan Hakları Derneklerinden Teşekkür


29.08.2019

Hayvan hakları savunucuları ve koruma derneği üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e hayvana ve doğaya yönelik projeleri nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulundular.

Türkiye Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Onur Kurulu Başkanı Haydar Özkan ve Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) Başkanı Mebrure Kuzey Blom Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyaret sırasında hayvan hakları ve doğa ile ilgili görüş alış verişinde bulunulurken Dernek yöneticileri Muğla’da hayvana ve doğaya yönelik projeler için Gürün’e teşekkür etti.

Özkan; “Bir Hekim Olan Başkanımızın Hayvan Hakları Konusundaki Görüşlerinden çok memnun olduk”

 Dernek yöneticileri Muğla Büyükşehir Belediyesinin İl genelindeki hayvan haklarına yönelik faaliyetlerini inceleyerek yeni yapılan barınağı da ziyaret etti. Barınak incelemelerinin ardından Başkan Osman Gürün’ü ziyaret eden dernek yöneticileri edindikleri olumlu ve olumsuzlukları aktardı. Ziyaret sonrasında konuşan Türkiye Hayvan Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, “İlimizde gördüğümüz kadarıyla, özellikle sokaktaki hayvanlarımızı barınağımızdaki hayvanlarımızı İlimizdeki tüm olumlu ve olumsuz şeyleri başkanımıza aktardık. Başkanımız da hayvan haklarına olan ve hayvan sevgisine olan duygularını bize ifade etti. Hayvan hakları konusunda yapılması gerekenleri hekim olarak yapılması gerekenleri anlattı. Çok memnun olduk. Bu nedenle de kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Başkanımızla Karşılıklı Görüş Alışverişinde Bulunduk

Dalyan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Mebrure Kuzey Blom Başkan Gürün’e hayvanları sahip çıkması ve doğaya yönelik çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiklerini ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Blom, Dr. Osman Gürün’e yeni bir projeden bahsettiklerini belirterek, “Sayın başkanımıza projelerimizden bahsettik. Her okula kurumlara ve sitelere hayvan projesi. Bu şekilde hem barınaklardaki hayvan sayıları azalacak hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılanacak. Bütün belediye barınaklarını STK’larla eş güdümlü olarak çalışmasının önemli olduğunu anlattık” dedi.

Başkan Dr. Osman Gürün; “Candostlarımız Olan Hayvanları ve Doğayı Korumak İçin Büyük Yatırımlar Yapıyoruz”

Doğal ve tarihi güzellikleri ile dünyanın, ülkemizin en gözde şehirlerinden biri olan Muğla’da maviyi, yeşili ve hayatı birlikte paylaştıkları can dostları korumak için büyük yatırımlar yaptıklarını ve projeler ürettiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün her projenin amacının hayvan sevgisiyle ve çevre bilinciyle yetişen nesiller olduğunu söyledi.Başkan Gürün; “Muğlamız birbirinden değerli 13 ilçesi, yüzde 68 orman varlığı, 1479 km kıyı uzunluğu ile mavi ve yeşilin hüküm sürdüğü bir coğrafya. Büyükşehir olarak Muğlamızda mavi ve yeşili korumak için projeler üretiyor, geleceğe yatırım yapıyoruz. Aynı zamanda bu muhteşem doğada yaşayan can dostlarımız içinde projeler üretiyor, yatırımlar yapıyoruz. Türkiye’nin en donanımlı barınağını ilimize kazandırdık. Burada ayrıca düzenli ziyaret saatleri ile vatandaşlarımızın can dostlarımızla buluşmasını sağlıyor, sahiplendirilen can dost sayısını arttırıyoruz. Bizleri ziyaret eden hayvansever derneklerine teşekkür ediyorum” dedi.