Meclis Canlı

Başkan Gürün’e personelden coşkulu karşılama


01.04.2019

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Dr. Osman Gürün, yeni dönemin ilk mesai başlangıcında personeli tarafından coşkuyla karşılandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yerel seçimlerin ardından ilk mesai gününde belediye personelleri tarafından çiçeklerle ve davul zurna eşliğinde karşılandı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Büyükşehir ve Menteşe Belediyelerinde ikinci dönem seçimlerini kazanan Gürün ve Gümüş, mesaiye geldiklerinde personellerinin sürpriziyle karşılaştılar. Çok sayıda personel ve vatandaş, Başkan Gürün ve Gümüş’ü kapıda karşılarken meşale ve konfetiler eşliğinde “En Büyük Başkan Bizim Başkan” sloganları ile meydana geldiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası önündeki kalabalık arasında Muğla Zeybeği oynayan başkanlar daha sonra vatandaşlara ve personele seslendi.

Bahattin Gümüş; “Muğla CHP’nin kalesi olmaya devam edecek”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Bugün 1 Nisan ve baharın ilk günü, hepimize hayırlı olsun. Muhtarlık, diğer belediye başkanlıklarımıza baktığımızda bu seçimlerden dersler çıkaracağız. Kurucu başkan olduğumuz Menteşe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi 5 yılda çok güzel işler yaptık. Önümüzdeki 5 yılda da çok güzel işler yaparak Menteşe Muğla'nın yıldızı olacak. Bu seçimlere giderken Büyükşehir’de çok büyük oyunlar oynandı. Oyunun içine isteyerek ya da istemeyerek çok yakınımızdaki olan insanlar da girdi. Bunlar bizi üzdü. Ama bunların hepsinin biz farkındaydık. Şu bir gerçek ki Muğla CHP’nin kalesiydi ve yıkılmadı. Bugün bu inancın zaferini yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Gürün; “Önümüzdeki 5 yılda daha fazla çalışacak, vatandaşlarımıza bu hizmetlerimizi anlatacağız.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çok farklı oyunların oynandığı ama başarılamadığı bir seçim geçirildiğini söyledi. Bu seçimin herkese ders olması gerektiğini vurgulayan Başkan Gürün, “Esası unutup teferruatla ilgilenerek Muğla’mızı, Menteşemizi riske sokmamamız gerektiğini bir kez daha anladık. Belediye ilk kurulduğunda başka kurumlardan nitelikli, kabiliyetli insanları bir araya getirmeye çalıştık. Arkadaşlarımız gerçekten süratle yaptıkları işin özelliğini ve belediyeciliği anlamaya çalıştılar. Ama şunu ihmal ettik. Biz yaptığımız işleri anlatmakta biraz sıkıntı yaşadık. Muğla gibi bir coğrafyada Seydikemer’deki bir hizmetten Milas’ta yaşayan vatandaşlarımızın da haberdar olması gerekiyordu. Benim güvencem şuydu; çalışanlar olarak sizler ve örgütlerimiz mutlak suretle yaptıklarımızı halka anlatacak ve onlara bu konuda bilgi verecekti. Ama seçim boyunca gördüğüm şu ki biz yaptıklarımızın çoğunu anlatamamışız. Sahip olduğumuz kurum aidiyet duygusu içerisinde hepimizin büyük bir ailesi. Ben ailemin yaptığı her şeyi anlatabilmeliyim. Önümüzde 5 yıllık süre var, ne yapacağımızı hangi finansmanla yapacağımızın hepsi hazır. Bodrum’dan Seydikemer’e kadar teker teker yerine getireceğiz. Muğlalı bize güvendiyse onun güvenini sarsacak hiçbir şeyi yapmaya hakkımız yok. Gerçekten çok çalışmamız lazım, Muğlalı hemşehrilerimiz bize güvendi. Herkese güleryüzlü davranacağız, aydınlatmaya, bilgilendirmeye çalışacağız. Bu benim birimim değil, bu ilçe belediyesinin görevi sen oraya git demek çok yanlış bir davranış biz bir bütünüz ve her sorun bizim. Hepimiz bu konuda çok zarar görüyoruz. Emek verdiğimiz o kadar çok hizmetin tartışılması beni olağanüstü üzdü.

Başkan Gürün; “Diğer aday arkadaşlara seçim süreci için teşekkür ediyorum.”

Seçimde üç rakiple yarıştık, hepsini kutluyorum. Ağızda dili kullanamazsanız veya hırsınız sizin önünüze geçerse bir takım şeyler olabilir ama bunlar halk nazarında çok karşılık bulmadı. Hiçbir başkan adayıyla ilgili negatif bir şey söylemek bize yakışmaz, biz işimize bakalım. 5 yıl gerçekten çok çalışmamız lazım. Bize verilen yetkiyi en iyi şekilde kullanıp çok çalışarak Muğlamızın eksikliklerini gidererek halkımızın daha huzurlu bir Muğla’da yaşamasını temin etmemiz lazım. Hepimizin yolu açık, rehberi Mustafa Kemal Atatürk olsun.” dedi.