Meclis Canlı

Başkan Gürün’e Uluslararası Ziyaret


19.12.2016

Muğla İli Göç İdaresi ve farklı ülkelerden öğrenciler Uluslararası Göçmenler Günü’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. 



Muğla İli Göç İdaresi Müdür vekili Esin Doğan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitimine devam eden, Kosovalı, Alman, Kazak, Özbek, Mali ve Suriye’li öğrenciler ve Muğla ilinde ikamet eden yerleşik yabancılar Uluslararası Göçmenler Günü’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ettiler.

Muğla’ya yerleşen yerleşik yabancılar ve Muğla’da eğitim, öğretim hayatına devam eden öğrenciler, Muğla’nın çok özel bir kent olduğunu, Muğla’da hiç yabancılık çekmediklerini ayrıca Muğla’nın en önemli özelliğinin bir hoşgörü kenti olduğunu söylediler. Muğla’da dünyanın değişik ülkelerinden 1008 öğrencinin eğitim aldığını söyleyen yetkililer, öğrencilerin yöresel kıyafetlerle bu anlamlı günde yaşadıkları şehrin yöneticilerine ziyarette bulunduğunu belirttiler. Tercüman kullanmadan Türkçe konuşan Özbek, Kazak, Malili, Suriyeli öğrenciler kısa zamanda Türkçe’yi öğrendiklerini, Muğla’nın yaşanacak bir şehir olduğunu belirttiler.



Doğum Yeriniz Farklı da Olsa Artık sizler Muğlalısınız

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanmakta olan savaşlara, göçlere kalıcı barışların çare olacağını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Uluslararası Göçmenler Günü’nde kendisine yöresel kıyafetlerle ziyarete gelen öğrencilere teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Dünya’nın farklı coğrafyalarında ekonomik sebepler, bazı ülkelerin çıkar çatışması ve siyasi belirsizlikler nedeniyle çatışmalar yaşanmakta bundan en fazla sivil halk etkilenmektedir. Ülkesindeki savaştan ve kaostan kaçan binlerce mülteci de evini, yurdunu bırakarak komşu şehirlere ve ülkelere göç etmekte ne yazık ki birçok coğrafyada insanlık dramı yaşanmaktadır. Dünya devletleri kalıcı barışlar için adımlar atmalı, ekonomideki gelir dağılımını dengeleyerek insanların yaşam standartlarını yükseltmelidir. Uluslararası Göçmenler Günü’nde dünyanın farklı coğrafyalarından yöresel kıyafetleri ile ziyarete gelen öğrencilerimize, Muğlamıza yerleşen Almanya doğlumlu Muğlalı hemşerimize teşekkür ediyorum. Hangi coğrafyadan, hangi inançtan, hangi dünya görüşünden olursa olsun birlikte ve beraber olmalı daha güzel bir dünya için çalışmalıyız. Muğla sevgi ve hoşgörünün sınırsız yaşandığı, her rengi, her düşünceyi kucaklayan bir şehir. Sizler de doğum yeriniz farklı da olsa artık birer Muğlalısınız.” dedi.