Meclis Canlı

“Beklediğimiz Yatırım Büyükşehir’den Geldi”


21.07.2015

Köyceğiz İlçesi Beyobası Mahallesinin kullanılmaz hale gelen yolunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma yaparak yeniledi.  Beyobası Mahallesi Muhtarı Nadi Sül, “Mahallemizin uzun süredir beklediği yol yatırımı Büyükşehir Belediyesi sayesinde geldi” dedi.

Köyceğiz İlçesinin yaklaşık 3 bine ulaşan nüfusuna sahip Beyobası Mahallesinde çalışma başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri, kullanılmaz halde olan yolda yenileme çalışması başlattı. 

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan ve kaynak suyunun çıktığı Yuvarlakçay’ın ulaşımını da sağlayan Kemeraltı mevkiisinin yolunda çalışma başlatan Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, çalışmalar kapsamında yoğun mesai harcadı. Motosiklet kullanımının dahi zorlaştığı Beyobası Mahallesi Kemeraltı mevkiisin de 2 buçuk kilometrelik yolu, trafik akışını engellememek için çalışmalarını gece sürdürdü.

Çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ekiplere teşekkür eden Beyobası Muhtarı Nadi Sül, yıllardır sıkıntı çektikleri yolun yenilenmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi öncesinde Kemeraltı mevkiinde bulunan yolun sürekli tadilat yapıldığına dikkat çeken Sül, “Burada Beyobası meydanı yolu üzerinde bulunan Kemeraltı mevkiisin de yaklaşık 2 buçuk kilometrelik bir yolumuz var.  Bu yolumuzda yıllardır tadilat yapılıyordu ve son 3-4 aydır motosikletlerin bile gidemediği bir hale geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesine müracaatlarımızda bulunduk ve Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, yolun asfaltlanması için yaz ayı programına aldıklarını bize iletmişlerdi. Ancak bir yolun çok kötü olduğunu ve kısa sürede olsa yolun tadilat yapılmasını talep ettim. Yağmur nedeniyle bir süre bir şey yapılamadı. Bu yüzden yaz sezonunu beklemek zorunda kaldık. Yaz sezonu açılır açılmaz da ilk olarak bu yolun düzenlenmesini yaptılar. Mahallemizin uzun süredir beklediği yol yatırımı büyükşehir belediyesi sayesinde geldi. Ben bütün ekiplere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.