Meclis Canlı

Belediye Otobüsleri Emin Ellerde


26.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, belediye otobüsü kullanan şoförlere yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Üretici firma işbirliğinde düzenlenen eğitim programına 3 grup halinde toplam 211 otobüs sürücüsü katıldı. 5 gün süren eğitim programında şoförlere güvenli sürüş ve ekonomik araç kullanma eğitimi verildi. Eğitim uzmanları Mehmet Genç ve Ekrem Tosun tarafından şoförlere araçlar hakkında donanımsal ve teknik özellikleri ile nasıl güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabilecekleri hem teorik hem de uygulamalı  olarak aktarıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa eğitim sonrası düzenlenen sertifika töreninde yaptığı açıklamada, eğitimin oldukça verimli geçtiği ve şoförlerin işlerine yarayacak bir çok bilgi edindiklerini söyledi. Kolukısa; “Kent içi toplu ulaşım alanında Muğla halkına en kaliteli hizmeti verebilmek için hizmet içi eğitim programlarına çok büyük önemveriyoruz. Eğitim, nerede ve ne konuda olursa olsun bizim için büyük bir öneme sahip. Konu toplu ulaşım olunca bu önem kat be kat artıyor. İşte bu nedenle de hem yolcularımızın ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, hem de yeni araçların sorunsuz bir şekilde hizmet vermesini sağlamak için farklı eğitim programları düzenliyoruz. Hemşerilerimizin can ve mal güvenliği bizim için her şeyden önemli. Bu tür hizmet içi eğitim programlarımız artarak devam edecek. “dedi.