Meclis Canlı

Belediye Personeline Mevzuat Eğitimi


14.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile MUSKİ personeline yönelik “Kamu İhale Kanunu ve Devlet Memurları Kanunu” konularında eğitim programları düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim programlarına toplam 212 personel katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği eğitmenlerinden Kamu İhale Kurumu Uzmanı Dr. Nazım Yılmaz ve İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebahattin Karakaya, eğitime katılan personellere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında memurların genel hakları, ödev ve sorumlulukları, yasakları; 4734 sayılı kanun kapsamında mal alımı, hizmet alımı, yapım işleri ihaleleri hakkında bilgiler verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı, eğitimin açılış konuşmasında şunları söyledi; “Kamu İhale Kanunu ve Devlet Memurları Kanunu eğitimini düzenlemekteki amacımız,Belediye personellerinin çalışma hayatında karşılaşabilecekleri sorunları çözebilme yetisini artırmak ve işin hatasız yürütülmesini sağlamaktır.”