Meclis Canlı

Bir Hayal Daha Gerçek Oldu


13.07.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi hayali bir klipte oynamak olan Duygu Halav’ın bu hayalini gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Engelliler Haftası’nda uygulamaya koyduğu ‘7 Günde 7 Hayal’ projesi kapsamında Duygu Halav’ın bir klipte oynamak hayali gerçekleştirildi. Duygu Halav’ın yöresel sanatçı Ümmet Çelik ile birlikte oynadığı klip Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından Duygu Halav’a hediye edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘7 Günde 7 Hayal’ projesi kapsamında 8 engelli vatandaşın hayallerini gerçekleştirdi. Yatağan’da 5 yıldır kızlarını görmeyen zihinsel engelli 52 yaşındaki Ayşenur ve 56 yaşındaki Mehmet Dibektaş çifti kızları ile buluşurken, Kavaklıdere’nin Nebiler Mahallesi’nde engeli nedeniyle bugüne kadar evden dışarı çıkamayan Lütfü Erdal sağlık ekipleri ile birlikte ilk defa yaşadığı mahalleyi gördü. 53 yaşındaki Caner Can, uçağa binme hayalini uçakla İstanbul’a giderek gerçekleştirdi. Niyazi Özserin isimli engelli vatandaş hayali olan arabayı kullanırken, hayatlarında hiç sinemaya gitmeyen iki engelli vatandaşın da hayalleri Muğla Büyükşehir Belediyesi sayesinde gerçek oldu. Hayalini gerçekleştiren bir başka isim ise Duygu Halav oldu. Halav, müzik tutkusu nedeniyle yerel bir sanatçı ile bir klipte oynama isteğini Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bildirdi. 21 yaşındaki Duygu’nun hayalinin gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri Burdurlu yerel sanatçı Ümmet Çelik ile irtibata geçti. Sanatçı Ümmet Çelik, Fethiye’ye konser için geldiğinde Duygu ile tanıştığını belirterek, Duygu’yu evinde ziyaret etti. Klip çekimleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’de gerçekleştirildi.

Duygu Halav, hem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e teşekkür etmek hem de klibi izlemek için annesi Emine Halav’la birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesinin engelli aracı ile belediyeye geldi. Duygu, klip çekimlerini ilk defa Başkan Gürün ile birlikte izledi. Klibi izlerken gözlerinin içi gülen Duygu, hayalinin Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Çok mutluyum. Başkanımız Osman Gürün’e hayalimi gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum ve kendisini çok seviyorum” dedi.

Anne Emine Halav da, “Şu anda Duygu çok mutlu ve heyecandan da konuşamıyor. En büyük hayaliydi ve o gerçekleşti. Şu anda çekilen klibi izledik ve biz de heyecanlandık. Kızımın hayalini gerçekleştirdiği için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ediyoruz. Hayalimizi gerçekleştirdiği için bizi çok mutlu etti. Allah da onu mutlu etsin” diye konuştu.

“Sevgiyle engellerin aşılacağına, bazı hayallerin gerçekleşmesinin o kadar da zor olmadığına inanıyor, vatandaşlarımızın mutluluğu, gülümsemesi, huzuru için çalışıyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün belediyeler olarak büyük projeler, yatırımlar yapılabileceğini ama büyük projelerin engelli bir kızın, annesinin ve ailesinin bu mutluluğu ile karşılaştırılamayacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “İnsanlar hayal kurmalı ve kurulan hayallerin bir gün gerçekleşebileceğini düşünmeli. Hayal kurmak başarılı olmanın, o hayalin gerçek olmasını istemenin başlangıcı. Kendisi engelli olsa da düşünceleri, yüreği engelsiz sevgi dolu kızımızı böyle mutlu ve hayalini gerçekleştirmenin hem şaşkınlığı hem de mutluluğu içinde görmek bizleri çok mutlu etti. Özellikle engelli ve hayalini gerçekleştirme imkânına sahip olmayanların çok uzak ve imkânsız gibi gördüğü konularda çok basit dokunuşlarla onları mutlu etmek de sosyal belediyecilik açısından da bizim bir görevimiz. Bu projeden de maksadımız bu. Eğer biz kızımızı mutlu ettiysek, güldürebildiysek ailesi de mutluysa o zaman biz de amacımıza ulaşmış olduk. Sevgiyle engellerin aşılacağına, bazı hayallerin gerçekleşmesinin o kadar da zor olmadığına inanıyor, vatandaşlarımızın mutluluğu, gülümsemesi, huzuru için çalışıyoruz.” dedi.