Meclis Canlı

Bodrum - Datça Arasında 4,5 Ayda 43 Bin Kişi


04.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin turizm sezonunun aksamaması için 14 Haziran’da başlatmış olduğu Bodrum-Datça feribot seferleri sona erdi.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra büyükşehir statüsüne geçen Muğla’da il sınırlarında deniz yoluyla yapılacak olan toplu taşıma hizmetleri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanına girmişti. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından gerekli yasal düzenlemelerin hızlı bir şekilde tamamlanması ile 14 Haziran tarihinde feribot seferleri başlatılmıştı.

Turizm sezonunun kapanması ile sona eren feribot seferlerinde 4.5 ay içinde 43.053 yolcu ve 12.017 araç bodrum-Datça arasında seyahat etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzce yapılan hızlı çalışmalar ile gerekli yasal düzenlemeler yapılarak feribot seferlerimizi başlatmıştık. 4.5 aylık süreçte 3 adet arabalı feribot ile 712 tek yönlü sefer yapılmış. Bu süreçte 43.053 yolcu ve 12.017 araba deniz yoluyla ulaşımı tercih etmiş. önümüzdeki dönemlerde ulaşım kalitesi, konfor ve güvenlik ön planda tutularak seferlerin iki ilçe arasında kesintisiz 12 ay süreyle devam etmesi için gerekli çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.