Meclis Canlı

Bodrum Çöp Yangını Kontrol Altına Alındı


01.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Torba vahşi çöp depolama alanında çıkan yangına 15 itfaiye aracı, 3 ekskavatör, 2dozer, 1 çekici ve 35 personelle müdahale ederek kontrol altına aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Çevre Koruma ve Kontrol, Fen İşleri, MUSKİ birimleri ile 31.07.2016 tarihinde saat 13.20’de Torba vahşi çöp depolama alanında başlayan yangına 24 araç, 45 personelle müdahale etti. Ayrıca Bodrum Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, 911 Arama Kurtarma Derneği, AKUT, UMKE ekipleri de Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordineli çalışarak ormanlık alana sıçrayan yangına anında müdahale etti. 2 uçak, 2 helikopterde söndürme çalışmalarına katıldı. Dumandan etkilenen 2 Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personeli tedavi altına alındı.



“Bodrum’da Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Yaparak Bu Yangınların Önüne Geçeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Bodrum’da vahşi çöp depolama alanında çıkan yangının İtfaiye ekipleri ve diğer kurumların da desteği ile kontrol altına alındığını, çöp depolama alanlarında çıkan yangınların Katı Atık düzenli depolama tesisleri ile engellenebileceğini söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum ilçesinde bütün hazırlıklarını yaptığı tesisin bir an önce yapılması gerektiğini tekrar hatırlattı.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Bodrum ilçemizde 5 adet vahşi çöp depolama alanı var. Hafta sonu çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangınların önüne geçmenin tek yolu Katı Atık Düzenli Depolama tesisidir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 2010 yılında Bodrum Katı Atık Düzenli Depolama tesisi için başlatılan çalışmaları 30.11.2015 tarihinde bakanlık düzeyinde çözdük. Bodrum’a, Muğlamıza çevre anlamında büyük yarar getirecek tesisimiz için yüklenici firma ile 06.04.2016 tarihinde sözleşme imzaladık. Tesisin yapılacağı alandaki ağaçların kesimini bahane ederek bu tesisin yapımını siyasi malzeme yapanlar nedeni ile Katı Atık Düzenli Depolama tesisinin yapımına başlayamıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, çevremizi ve Muğlamızı korumak ve geleceğe taşımak bizim vazifemiz. Umarım birileri de bu yangınlardan sonra yanlışlarının farkına varırlar. Yangında dumandan etkilenen personelimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangının  kontrol altına alınmasında büyük emekleri olan  Bodrum Belediyesi’ne, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, AKUT, UMKE ve Büyükşehir Belediye’mizin bütün personeline teşekkür ediyorum.” dedi.