Meclis Canlı

Bodrum Konacık’ta 2 Bin Metre İçme Suyu Hattı Yenilendi


09.06.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri içme suyu sıkıntısı çeken Bodrum İlçesi Konacık Mahallesi’nin 2 bin metre içme suyu hattını yeniledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Bodrum ilçesi Konacık Mahallesinde yaşanan basınç sorunu ve içme suyu hattındaki arzların önüne geçmek için bölgede çalışma başlattı.

2 etaplı proje olarak çalışmalarını başlayan MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, çalışmanın ilk etabı olan 2 bin metrelik içme suyu hattının yapımını tamamladı. İkinci etap çalışması önümüzdeki günlerde başlayacak ve 2 bin 500 metre uzunluğundaki içme suyu hattı yenilenecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Konacık mahallemizin içme suyu hatlarında basınç ve hatlarda yaşanan arzalar nedeniyle sık sık su problemi vardı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak proje çalışması başlattık. İki etaplı planlanan proje kapsamında Konacık Mahallemizin 4 bin 500 metre içme suyu hattının yenilenmesine karar verilerek çalışma başlatıldı. Bugüne kadar 1. Etabı olan 2 bin metrelik kazı çalışması tamamlandı ve hatlar yenilendi. Bu çalışma ile kullanım ihtiyacını karşılamayan hatlar yenilenerek yüksek olan basınç ideal seviyeye getirilerek bölgedeki arızaların önüne geçilmesi planlanıyor. Bölge halkımıza yenilenen hatları hayırlı olmasını diliyoruz.”