Meclis Canlı

Bodrum Toplu Taşımada Dönüşüme Devam Ediyor


31.07.2018

Muğla’daki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı hale getirmek üzere faaliyetlerine devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ulaşımda Dönüşüm projesi kapsamında Bodrum’da 14 araç daha hizmet sunmaya başladı.

Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından il genelinde başlayan “Ulaşımda Dönüşüm” projesi, her geçen gün artarak devam ediyor. Proje kapsamında bugüne kadar 100 kooperatifin dönüşüme katıldığı, üye sayısının 2232 ve 1431 araç sayısına ulaşılırken yüzde 96 oranında dönüşüm sağlandı. Son olarak Bodrum ilçesinin Yalıkavak Mahallesi S.S. 273 Nolu Yalıkavak Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin de ulaşımda dönüşüm projesine katılırken Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre;

“Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl genelinde çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmak amacıyla çeşitli projeler üretmeye devam ediyor. “Ulaşımda Dönüşüm“ projesi kapsamında Bodrum ilçesinin Yalıkavak Mahallesi şehir içerisinde faaliyet gösteren S.S. 273 Nolu Yalıkavak Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ulaşımda dönüşüm projesine katıldı. Toplamda 14 araç, Gökçebel, Küdür, Yale, Geriş, Tilkicik, Başkent Sitesi, Onurkent Sitesi, Nef Sitesi, Gümüşkaya ve Holiday Garden Sitesi güzergâhlarında Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüşüm sağlayarak, ulaşım hizmeti sunmaya başladı.” sözlerine yer verildi.

“GÜVENİLİR HİZMET VEREBİLMEK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ”

Açıklamada ulaşımda dönüşüm yapılırken mekânsal, sosyal ve ekonomik özelliklere göre ulaşım ihtiyaç ve taleplerin alındığı da dikkat çekilirken, açıklamada şu sözlere de yer verildi;

“Ödüllü olan ve diğer iller tarafından örnek bir proje olarak gösterilen “Ulaşımda Dönüşüm” projesi ile ilimiz genelinde mekânsal, sosyal ve ekonomik özelliklerine göre ulaşım ihtiyaç ve talepleri ile sürdürülebilir gelişmeyi dikkate alıyoruz. Bu kapsamda da gerçekleştirilen Özel Toplu Taşıma Araçlarına (ÖTTA) Dönüşüm Projesi hız kesmeden devam edecek. Hemşerilerimize daha güvenilir hizmet vermek için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz” sözlerine yer verildi.