Meclis Canlı

Bodrum’daki dev projenin ihalesi canlı yayınlandı


27.09.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum ve Fethiye’ye yapacak olduğu dev alt yapı yatırımlarının Bodrum ihalesini gerçekleştirdi. Bodrum’un 8 mahallesinin alt yapı imalatını yapacak olan MUSKİ Genel Müdürlüğü, 7 Firmanın katıldığı "Bodrum İlçesi Kanalizasyon Şebeke Yapım İşi" ihalesini sosyal medya adreslerinden canlı olarak kamuoyuyla paylaştı.

Dünya Bankası’nın “Sürdürülebilir Şehirler Projesi” kapsamında İller Bankası ile sözleşmesini imzaladığı kredi paketi ile 83 Milyon Avro değerindeki finansman desteği alan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye ve Bodrum’un atık su altyapısının güçlendirilmesi için yapacağı çalışmaların ilk ihalesini gerçekleştirdi. 

"Bodrum İlçesi Kanalizasyon Şebeke Yapım İşi" ihalesinin 1. Oturumunu gerçekleştiren MUSKİ Genel Müdürlüğü, ihaleyi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı. Bugün, MUSKİ Genel Müdürlük binası toplantı salonunda gerçeklesen ihale saat 10.15 itibariyle başladı. Bodrum ilçesinin Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Dereköy,  İslamhaneleri, Peksimet, Koyunbaba ve Geriş mahallelerine yapılacak olan kanalizasyon hattının ihalesine toplam 7 firma katıldı.

Yaklaşık 38 dakika süren ihale ile ilgili MUSKİ Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ihale kapsamında 8 mahallenin kanalizasyon hattı, terfi hattı ve üst yapılarının firma tarafından gerçekleşeceği öğrenildi.

Ayrıca, Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü ve Ovacık Mevkileri kanalizasyon şebeke ve terfi hattı yapım ihalesi ise 1 Ekim 2019 günü MUSKİ Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanacak.