Meclis Canlı

Bodrumlu Şoförlerden Ulaşımda Dönüşüm Teşekkürü


25.05.2018

Bodrum’da faaliyet gösteren 10 Özel Toplu Taşıma Kooperatifin Başkanları, Muğla Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı “Ulaşımda Dönüşüm” projesinden duydukları memnuniyet nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından bu yana uygulanan ulaşım politikaları, şoför esnafının takdirini kazanmaya devam ediyor. İl genelinde toplu taşıma araçlarının denetimli halk otobüslerine dönüşmesi yüzde 96 oranında tamamlanırken şoför esnafı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretlerinde bulunmaya, dönüşümden duydukları memnuniyeti dile getirmeye devam ediyor. Son olarak Bodrumda faaliyet gösteren 10 Özel Toplu Taşıma Kooperatif Başkanları ve yöneticileri Başkan Gürün’ün makamında ziyaret ederken ulaşımda kendilerine sağlanan destekler nedeniyle teşekkür etti.

“Ulaşımda Dönüşüm Projesi Çok Yararlı Oldu”

Ziyaretçilerden Bodrum Mumcular Özel Toplu Taşıma Kooperatif Başkanı Kadir Başol, Ulaşımda dönüşümün ilk evrelerinde tam olarak yapılmak istenileni anlayamadıklarını ancak zaman geçtikçe yararlı bir uygulama olduğunu gördüklerini söyledi. Başol “Ankara’da şoförler arasında yapılan toplantıya katıldığımızda şoför arkadaşlarımızla sohbet etme fırsatı bulduk. Burada gördük ki yerel yönetimler ve şoför esnafı arasında bir anlaşmazlık var. Yerel yönetimlerin ulaşımda yaptıkları uygulamalar birçok şehirde şoför arkadaşlarımız mağdur olmuş. Bizim aklımıza hemen Başkanımız Osman Gürün geldi ve Allah razı olsun dedik. Çünkü Muğla ulaşımında uygulanan kurallar hem şoför esnafına hem de vatandaşa yarar sağlıyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“Ulaşımda Şoför esnafımızla birlikte hareket ediyor, Vatandaşımızın memnuniyeti için çalışıyoruz.”   

Ziyaret sırasında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da çalışan tüm esnafın hakkını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını ancak bunu yaparken vatandaşın memnuniyetini de düşündüklerini vurguladı. Başkan Dr. Osman Gürün, “Ulaşımda dönüşüm konusunda ilk bu uygulamayı yürürlüğe koyduğumuzda bir çok kişiden tepkiler aldık. Ancak şu an sistem oturdu ve bu sistemden hem halkımız hem de şoför esnafımız memnun. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tüm esnafımızın çıkarlarını koruyor ve onların evlerine ekmek götürebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bunun en önemli şartı esnaflarımızın özellikle de şoförlerin bir kamu görevi yaptığını unutmadan halka en iyi şekilde hizmet vermesidir. Vatandaşlarımızın memnuniyeti çok önemlidir. Saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde her türlü sorunların üstesinde gelebiliriz. Özellikle yanlış anlaşılmaların çok yaşandığı ulaşım konusunda siz şoför esnafının memnun olması bizleri de çok memnun etti. Tüm esnafa halkımızın çıkarları doğrultusunda gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir’in Ödüllü Projesi Ulaşımda Dönüşüm Türkiye’ye Örnek

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülen ve birçok şehir tarafından örnek alınan “Ulaşımda Dönüşüm” projesi, dünyanın önde gelen ulaşım kongrelerinden olan Transist Ulaşım Kongresinde birincilik ödülü kazanmıştı. Muğla genelinde yüzde 96 sağlanan ulaşımda dönüşümden vatandaşlar ve şoför esnafının memnuniyeti yanında Türkiye genelinden de proje örnek alınmaya devam ediyor. Balıkesir, Samsun, Ordu, Ankara, Van, Hatay’dan heyetler Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek ulaşımda dönüşümün nasıl uygulandığı hakkında bilgi aldı.