Meclis Canlı

Bodrum’un Atıksu Problemi Tarih Oluyor


19.03.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İlçe merkezinde hizmet veren Gümbet Atıksu arıtma tesisinin kapasitesini arttırıyor. Yaklaşık 30 milyon TL yatırım yapılarak, Bodrum nüfusunun en yoğun olduğu mahallelere hizmet veren tesisin kapasitesi arttırılacak ve 2040 yılına kadar olan Bodrum merkezindeki arıtma problemi ortadan kalkacak.

Dünya Bankasından alınan kredi ile birlikte alt yapı projelerini tek tek hayata geçirmeye başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’un en büyük sorunu olan alt yapı hizmetleri için büyük bir yatırım hamlesi başlattı. Turgutreis Mahallesine yapılacak olan tesisin ardından Bodrum Merkezde ki düşük kapasiteli tesislerde revize ediliyor.

Bodrum’da Arıtma Problemi Kalmayacak

Özellikle yaz aylarında yoğun nüfus artışının yaşandığı Cevat Şakir, Cumhuriyet, Çarşı, Eskiçeşme, Gümbet, Kumbahçe, Tepecik, Türkkuyusu, Umurça, Yeniköy ve Yokuşbaşı Mahallelerine hizmet veren tesislerin kapasitesi arttırılıyor. Bu mahallelere 9 bin 600 metreküp kapasiteli Gümbet, 10 bin metreküp kapasiteli İçmeler atıksu arıtma tesisi olmak üzere toplam 19 bin 600 metreküplük bir kapasite ile bölgedeki mahallelere hizmet veriliyor. Bu kapasitedeki tesislerin önümüzdeki süreçte Bodrum ilçesinin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalacağı ön görüldüğü için Büyükşehir tarafından çalışma başlatıldı. Dünya Bankasından alınan kredi ile finanse edilecek olan yatırımla birlikte Gümbet atıksu arıtma tesisinin kapasitesi 30 bin metreküp arttırılarak 39 bin 600 metreküpe ulaşacak. Böylelikle Bodrum merkezde 49 bin 600 metreküplük arıtma yapılarak bölgenin arıtma problemi ortadan kalkacak.

“Gelecek nesillere yaşanabilir bir Muğla bırakacağız”

Dünya Bankasından alınan kredi ile birlikte Bodrum’da alt yapı sorununu 5 yılda bitireceklerini vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tüm alt yapı sorunlarının farkında olduklarını ve yarattıkları mali kaynak sayesinde başta Bodrum olmak üzere 13 ilçede önemli alt yapı yatırımlarının startını verdiklerini belirtti. Başkan Osman Gürün, “Ülkemizin ve dünyanın en güzel coğrafyalarından biri olan şehrimizin doğasına şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar sayesinde hep sahip çıktık. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Muğla bırakmak için Büyükşehir belediyesi olarak büyük hassasiyet gösteriyoruz. Önümüzdeki süreçte de çevreci yatırımlarımızın en önemlilerinden olan atıksu arıtma tesislerimizin revizyonu ve ihtiyaç duyulan yerlere yeni tesislerin yapılması konusunda yoğun çaba sarf ediyoruz. 3,5 yıldan bu yana Dünya bankasından kredi alıp mali kaynak yaratmak için yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Yaklaşık 900 Milyonluk kredi ile birlikte Başta Bodrum olmak üzere tüm il genelinde alt yapı eksikliklerini tamamlayıp güçlü bir alt yapısı ve doğaya saygılı bir şehir yaratacağız” dedi.