Meclis Canlı

Bozbük’te Su Sıkıntısı Sona Eriyor


16.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında su sıkıntısı yaşayan Milas İlçesi Bozbük Mahallesinin su ihtiyacını karşılamak için başlattığı çalışmalarda sona geldi.

Yaz aylarının başlaması nedeniyle su sıkıntısı yaşayan bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Milas İlçesi Bozbük Mahallesinde bulunan sahil bölgesinde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırıyor. 

Bölgede Yeni İçme Suyu Hattı Yapılıyor

Milas İlçesi Bozbük Mahallesi sahil bölgesinde bulunan 70 konutta mevcut hatların çaplarının yetersiz olması nedeniyle yaz aylarında su sıkıntısı yaşanıyordu. Bu nedenle harekete geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye yaklaşık bin 400 metrelik yeni içme suyu hattı yapılmasına karar verdi. Eski hatların daha büyük çaptaki borularla değişimi başladı ve çalışmanın yaklaşık bin metresi tamamlandı. Hattın tamamlanmasının ardından 70 konutlu sahil bölgesindeki sitelere istenilen basınçta su verilebilecek ve yaşanan su sıkıntısı ortadan kalkacak.

“Su Sıkıntısı Yaşanan Bölgelerin Sorunlarını Tek Tek Çözüyoruz”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, yaz aylarında vatandaşların su sıkıntısı yaşamaması için kurum olarak yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı. Ülgen, “Yaz aylarında su kaynaklarında ki azalma ve kullanımın artması nedeniyle baz bölgelerdeki su ihtiyacı tam olarak karşılanmıyor. Bizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda bu bölgelerdeki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Su sıkıntısı yaşanan bölgelerin tespitlerini yaptık ve hazırladığımız projeler doğrultusunda buralardaki sorunları tek tek ortadan kaldırıyoruz” dedi.