Meclis Canlı

‘Bu Da Geçer Yahu’ Tiyatro Oyunu Muğla’da Sahnelendi


23.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Son olarak ‘Bu Da Geçer Yahu’ adlı tiyatro oyunu Muğla’da sanatseverler buluştu.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Bu Da Geçer Yahu’ adlı tiyatro oyunu izleyenleri mest etti. Uğur Saatçi'nin kaleme aldığı, Barış Erdenk'in sahneye koyduğu müzikli, danslı oyun "Bu da Geçer Yahu" izleyenleri hem güldürdü hem düşündürdü. 1918-1923 yılları arasında İstanbul'un işgal yıllarının anlatıldığı oyunda, savaşın acıları ve işgalin hüznüne dikkat çekiliyor. İşgal orduları kumandanı Amiral Colthart'ın emir subayı olmak zorunda kalan Yüzbaşı Süha'nın etrafında geçen oyunda, İstanbul'u kaptırmamak için mücadele eden insanların hikayeleri anlatıldı. Savaşın tozu dumanı, işgalin içinde gülümseten bir kesit sunuyor. Oyun, İstanbul'un işgal altından kurtulmasına yardımcı olmaya çalışan bir grup insanın planlarını bol müzik ve dansla izleyiciye sunuldu.

 

Adana Devlet Tiyatrosunca sahnelenen oyunda, Doruk Nalbantoğlu, Mazlum Taşkıran, Fırat Demirağ, Efe Ünsal, Yeliz Tekman, Hülya Yıldız, Burak Erol, Recep Kekil, Ozan Sargın, Dilek Dokumacı, Ömer Bertan, Nazlı Köymen, Berna Tülay Uğurlar, Refik Koral Kısakürek, Mustafa Hardaldalı, Vahit Yöney, Gürcan Alğan, Umut Verdi Boğaç ve Zeyrek Yıldız sahne aldı.