Meclis Canlı

Büyükşehir 10 Bin Hanede Ulaşım Anketi Yapacak


26.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde ulaşım ana planı kapsamında Hane Halkı Anketleri ve Trafik sayımlarına başlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Muğla ulaşım ana planı çalışmalarının önemli bir aşaması olan Hane Halkı Anketleri ve Trafik sayımlarını başlatıyor. 10 bin hanede yaklaşık 35 bin vatandaşı evlerinde ziyaret ederek ulaşım anketi yapacak olan Muğla Büyükşehir Belediyesi ayrıca 1000 kavşak ve noktada trafik sayımı yapacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği bu anket ve trafik sayımı çalışmaları ile her kesimden vatandaşların yolculuk özelliklerinin belirlenmesi elde edilen bilgilerin ulaşım ana planı çalışmalarının temelini oluşturması hedefleniyor. Ayrıca tüm bu bilgi toplama çalışmalarından sonra kent cadde ve sokaklarının daha verimli kullanımı ve kentlilerin daha kısa sürede ve ekonomik olarak istedikleri noktalara kolayca ulaşabilmeleri için kısa ve uzun dönemli projelerin oluşturulmasının alt yapısı hazırlanacak.



“Anket Sonuçları Ulaşım Ana Planının Temelini Oluşturacak”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, Muğla’nın her yıl gelişmekte ve genişlemekte olan bir kent olduğunu,  Muğla’da artan sosyal ve kültürel faaliyetler ile yerleşik nüfusun ve Muğla’yı ziyaret eden misafirlerin günlük yolculuk taleplerini ve trafiği artırdığını söyledi. Alper Kolukısa; “Ulaşım Ana planı çalışmalarımızda Muğla genelinde 10 bin hanede 35 bin vatandaşımızın ziyaret edilmesiyle “Konut Ulaşım Anketleri” ile çeşitli zamanlarda yaklaşık bin noktada “Trafik Sayımları” yapacağız.  Ayrıca çeşitli yerleşimlerde ve bağlantılı yollarda yaya, bisiklet ve otopark kullanıcıları ile anketler, genel trafik ve toplu ulaşım hız etütleri gibi saha çalışmaları gerçekleştireceğiz. Anket görevlileri seçilen konutlara hafta içi günlerde, aile fertlerinin günlük ulaşım ihtiyaçlarını tamamladığı ve evde bulunma ihtimalinin daha yüksek olduğu akşam 19.30-22.00 saatleri arasında seçilen konutları ziyaret ederek, o hanenin ve hane halkının özellikleri ve yolculuk alışkanlıklarına ilişkin görüşmeler yapacaklardır. Mayıs ayı sonlarında başlayacak ve okulların kapanmasına kadar sürdürülecek Konut Anketleri ile her kesimden hemşerimizin yolculuk özellikleri belirlenecek ve bu bilgiler ulaşım ana planı çalışmalarımızın temelini oluşturacaktır.” dedi.