Meclis Canlı

Büyükşehir 10 Kasım’da Ata’sını Sevgi ve Özlemle Andı


11.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü çeşitli etkinliklerle saygı, sevgi ve özlemle andı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ulu önder, dünya lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78.yılında, Ata’nın sevdiği türküler, Prof.Dr Kemal Arı’nın “Atatürk’ü Anlamak, Dün, Bugün, Gelecek” söyleşisi ve green screen(yeşil perde) teknolojisi kullanılarak katılımcılara Ata’ya özlem fotoğraf hediyesi ile andı. Yeşil perde içinde fotoğraf çekilen vatandaşlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana fotoğraf hediye edildi.



Prof.Dr.Kemal Arı; “Atatürk’ü Anlamak, Tanımak İçin Daha Çok Okumalı ve Araştırmalıyız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinliğinde “Atatürk’ü Anlamak, Dün, Bugün, Gelecek” konulu söyleşisiyle katılan Prof.Dr.Kemal Arı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Türk toplumu olarak çok sevdiklerini, özlediklerini ama toplumun Atatürk’ü anlamak için, onun eserlerini, hayatını çok fazla araştırmadığını, Atatürk’ün hayatını kaleme alan yazarların da birçoğunun yabancı kökenli olduğunu söyledi. Atatürk’ün 14 kitap yazdığını çoğu kişinin bilmediğini söyleyen Prof.Dr. Kemal Arı, herkesin evinde bulunan Nutuk’u Atatürk’ün 6 gün boyunca 36 saat 30 dakika vatandaşlara okuduğunu söyledi.



“Umutsuz Olmamalıyız, Bizlere Yol Gösteren, Işık Tutan Ata’mız Var”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliğinde, Türk Milleti olarak hiçbir zaman umutsuz olmaya haklarının olmadığını, Atatürk ve mücadele arkadaşlarının başardıklarının kendilerine güvenmek için yeterli olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ata’mızı aramızdan ayrılışının 78.yılında sevgi, saygı, özlemle anıyor, her zamankinden daha fazla arıyoruz. Bugünleri birlik olarak, sevgi içinde aşacağız. Atatürk ve mücadele arkadaşlarının yaptıkları, başardıkları bizler için her zaman yol gösterici olmalı. Hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkımız yok. Atatürk’ün de dediği gibi “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır.” Çalışmalıyız, kendimize, Ata’mıza güvenmeli onun yolundan hiçbir zaman ayrılmadan akılla, bilimle ve vicdanımızla yürümeye devam etmeliyiz. Muğla bu konuda Türkiye’nin en şanslı illerinden. Böyle bir ilde hizmet etmekten, belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Gelecekle ilgili hiçbir endişemiz olmadan, umutla, korkmadan yürümeye hep birlikte devam edelim, yolumuz açık olsun.” dedi.