Meclis Canlı

Büyükşehir, 15 Yıl Sonra Tarımı Tekrar Canlandırdı


21.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesi sakinleri için büyük önem taşıyan ve yaklaşık 15 yıldır akmayan tarımsal sulama kanalını yaptıkları çalışmayla işler hale getirerek tekrar tarım ürünlerine can vermeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal İşler Daire Başkanlığı tarafından, Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesinde gerçekleştirilen çalışma ile yaklaşık 15 yıldır akmayan tarımsal sulama kanalı tekrar işler hale getirildi. Uzun yıllardır tarım ürünlerini sulamakta zorluk çeken mahalle sakinleri yapılan bu çalışmayla birlikte tarlalarını daha rahat sulama imkânına kavuştu.

“Tarım Ürünlerimizi ve Ağaçlarımızı Rahatça Sulayabiliyoruz”

Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç, Büyükşehir Belediyesine Mahallede yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek “ Yaklaşık 15 yıldır kanallar akmıyor ve 15 yıldır sulanamayan ağaçlar bulunuyordu. Bunun üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına verdiğimiz dilekçe ile hemen olumlu cevap aldık ve çalışma başlatıldı. Kanalların temizlenmesi ve tekrar faaliyete girmesiyle artık tarım ürünlerimiz ve ağaçlarımızı rahatlıkla sulayabiliyoruz emeği geçen tüm Belediye personeline teşekkür ederim” dedi. Dinç, mahalle sakinlerinin de bu çalışmalardan oldukça memnun olduklarını söyleyerek “İnsanlar 15 yıl öncesinde bu sularla geçimlerini sağlamışlar. Bu kadar yıl sonra aynı imkânı buldukları için herkes çok mutlu ve Belediyeye takdirlerini sunuyorlar” diye konuştu.

“Üreticiye Değer Veriyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla İli genelinde üreticilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak için özveriyle çalıştıklarını söyledi. Tufan; “Daire Başkanlığımıza bağlı ekipler Marmaris İlçesi Orhaniye Mahallesinde sürdürdüğü çalışmalar ile tarımsal sulama kanalını tekrar işler hale getirerek mahalle sakinlerinin hizmetine sundu. Orhaniye Mahallesi Muhtarımız Cem Dinç’e ekiplerimizin yaptığı çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.