Meclis Canlı

Büyükşehir 2. Uluslararası Zurna Festivali’nde Barış Melodileri


08.09.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Barış temalı 2.Uluslararası Zurna Festivali Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan programla başladı. 




Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan 2. Uluslararası Zurna Festivali Muğla Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda başladı. Bu yıl barış temasını işleyen festivale Türkiye’den 11 sanatçının yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Irak, Fransa, Yunanistan ve Ermenistan’dan da 6 sanatçı katılıyor. 




“Türkiye’den 11, Azerbaycan, Bulgaristan, Irak, Fransa, Yunanistan ve Ermenistan’dan 6 sanatçı Barış İçin Sahnede”

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Ercan Kılkıl yaptığı konuşmada “Bizi yalnız bırakmayarak buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Geçen sene yapamadık fakat bu gün beklentinin yüksek olduğunu gördük, ne mutlu ki burası dolu dolu oldu. Bize bu fırsatı tanıyan ve dünyada ilk kez Muğla’da gerçekleşen böyle büyük bir organizasyonu maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ediyorum. Yurtdışından ve yurtiçinden gelen sanatçılarımızla dolu dolu üç gün geçireceğiz.” dedi.



Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, davul ve zurnanın bölgede ayrı bir yerinin olduğunu belirterek “Davul ve zurna bizim için önemli. Davul zurnasız düğün yapmayız, askere gitmeyiz. Bizim gelenek ve göreneklerimizde vazgeçilmezdir. Böyle bir festivalde bir araya gelmemize vesile olan, gerek Menteşe, gerekse Muğla’mızın tanıtımına katkı sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün nezdinde tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu yılki tema barış. Biz de tüm Türkiye ve dünyaya sesleniyoruz, barış olsun, huzur gelsin diyoruz. Atamızın da dediği gibi yurtta barış, dünyada barış temennisiyle iyi eğlenceler diliyorum” dedi.



“Sevgi ve Hoşgörü Kenti Muğla’dan Dünyaya Barış Diye Haykırıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise 2. Uluslararası Zurna Festivalinin açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Muğla bir barış kenti, sevgi kenti, bir hoşgörü kenti. Muğla’da Muğlalının gönlü herkese açıktır. Birlikte olmaya, beraber olmaya, barış içinde, sevgi içinde, huzur içinde yaşamaya açık bir toplumdur ve bunu hep temin etmeye çalışmış, tarihi boyunca da mümkün olduğu kadar savaştan, kavgadan kaçınmıştır. Barışa çok ihtiyacımız var, barışa ülkemizde ihtiyacımız var, barışa dünyada ihtiyacımız var. Bu yılki temamız da “barış”. Bu zamanda da en çok ihtiyaç duyduğumuz şey. Bu coğrafyanın altına indikçe ne kadar birlikte olduğumuz ve ortak olan noktalarımızın olduğunu anlayabiliriz ve bir arada olabiliriz. Biz eğer burada birleşebiliyorsak bir arada aynı melodiyi çalıp, birlikte eğlenebiliyor, coşabiliyorsak, o zaman her zeminde birlikte olabiliriz, olmalıyız ve Muğla’dan bütün Türkiye ve dünyaya barış diye haykırabiliriz.”



Muğla Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Zurna Festivalinin Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan açılış programına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar program bitimine kadar farklı yörelerin melodileri ve enstrümanlarıyla keyifli saatler geçirdiler.