Meclis Canlı

Büyükşehir 2017 Yatırımları için Yaklaşık 250 Milyon TL’lik Kredi Anlaşması Yaptı


30.12.2016

İl genelinde yatırımlarını hızlandıran Muğla Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında yeni yatırımların başlangıcını yapmak üzere Dünya Bankası ile yaklaşık 250 Milyon TL’lik kredi anlaşması yaptı.

İl genelindeki hizmetlerini bir bir gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon anlamında da 2017 yılında yeni bir atağa geçiyor. Kuruluşundan bu yana yaklaşık 171 Milyon TL’lik yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, yeni yatırımların startını vermek için İller Bankası aracılığıyla Dünya Bankası ile yaklaşık 250 Milyon TL’lik kredi anlaşması yaptı.



Dünya Bankasına resmi olarak başvuru yapan 4 büyükşehir belediyesi arasında kredi almaya hak kazanan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi oldu. İl Bank A.Ş. Genel Müdürlüğü binasında gerçekleşen imza törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar ile diğer ilgililer katıldı.

Tören de konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın yeni bir büyükşehir olduğunu hatırlatarak şunları söyledi;

“Bildiğiniz gibi Muğla yeni büyükşehir oldu. Ama Muğla’da Büyükşehir olmadan önce 396 köy 49 belde vardı, şimdi 13 ilçe 565 mahallemiz var.  Bu büyük coğrafyada sağladığımız krediler ve kendi bütçemizle bütün ilçelerimize önem ve aciliyet sırasına göre yatırım yapmaya devam edeceğiz. Özellikle turizm sezonunda nüfusu artan Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi ilçelerimizde suyla ilgili yatırımlara ihtiyaç var. Kaba olarak hesapladığımız da 1 milyar lira gibi bir tutara ulaşan su ile ilgili yatırım yapmamız gerekiyor. ‘Altyapı problemimizi bitirdik’ dememiz için Muğla’da bu yatırımı yapmamız gerekiyor. Bu önemli turizm yerlerimizin ülkemize yapmış olduğu katkı çok önemli ve buraların alt yapısını kesinlikle çözmeliyiz. Bu bakımdan çeşitli kredi kuruluşlarıyla düşük faizle ya da faizsiz verilecek olan bu kredilerin yaşanabilir kentler arasında çok değerli olduğunu düşünüyorum. Onun içinde çok teşekkür ediyorum.”



Konuşmaların ardından 2017 yılında startı verilecek olan yatırımlar için yaklaşık 250 Milyon TL’lik imza Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  İl Bank Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş ve MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen arasında imzalandı. Gerçekleşen protokolün ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün startı verilecek olan yeni yatırımlarla ilgili detaylı bilgiyi ilerleyen süreçte kamuoyuna açıklayacağı öğrenildi.