Meclis Canlı

Büyükşehir 280 ağacı yeni yerlerine nakletti


02.08.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ağaçların kesilmemesi, başka bir alana taşınması için araç envanterine kazandırdığı Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi bugüne kadar 280 ağacı farklı yere naklederek ağaçların kesilmesini önledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 68 orman varlığına sahip Muğla’nın bütün ilçelerinde kullanılmak üzere araç envanterine kazandırdığı Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi komşu illerde de hizmet vererek ağaçların korunmasını sağlıyor. Muğla genelinde 270, Aydın’da 10 ağaç olmak üzere 280 ağacın sökümünü ve farklı alanlara dikimini gerçekleştirdi. İnşaat yapılacak alanlarda, yeşillendirilen parklarda, vatandaşların talepleri doğrultusunda özel mülkiyet arazilerinde yetişkin ağaçları farklı alanlara nakil eden dönerli tip ağaç sökme-dikme makinesi açı olarak 360 derece dönebiliyor ve dikim, söküm yapılacak ağaçlara her açıdan yaklaşabiliyor. Üzerinde 4 adet bıçak yardımı ile 155 santimetre çukur derinliğine inebilen araç 230 santimetreye kadar çukur ağzı açabiliyor. Aracın üzerine alınan ağacı taşıma yüksekliği ise 450 santimetre.

Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi 280 ağaç taşıdı

Muğla’nın ilçeleri Ula’da 90, Menteşe’de 84, Milas’ta 50, Bodrum’da 25, Fethiye’de 16, Köyceğiz’de 5 olmak üzere toplam 270 ağacı sökerek farklı alanlara dikilmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesinin ağaç sökme ve dikme makinesi komşu illerden de talep görüyor. Makine ile Aydın’da ise 10 ağaç farklı alanlara taşınarak kesilmesi önlendi.