Meclis Canlı

Büyükşehir 33 Modern Ve Çevreci Otobüsü Hizmete Sundu


30.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada kullanılmak üzere 33 modern ve çevreci otobüsü vatandaşların hizmetine sundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, toplu taşımada kullanılmak üzere 33 modern, engelli rampalı, çevreci motora sahip otobüsü vatandaşın hizmetine sunarak Muğla ili genelinde hizmet veren halk otobüsü sayısını 243’e çıkardı.



Yeni alınan araçların tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları, Yatağan Belediyesi Başkan Yardımcısı, Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürü Erdal Uygun, Otokar Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra devir alınan araçlar ve 2014 yılında alınan 74 modern ve engelli rampalı araçla vatandaşlarına hizmet verdiklerini, yeni alınan 33 araçla Muğla’da 108 hatta vatandaşlara toplam 243 araçla hizmet vereceklerini söyledi. Alper Kolukısa; “33 yeni aracımız yeni açılan hatlar ve ihtiyaç duyulan ilçelerimize sevk edilerek toplu taşımada kullanılacak. 13 ilçemizde toplu taşıma hizmetini modern, engelli rampalı, konforlu araçlarla sağlıyoruz. Yeni araçlarımızla araç sayımız 243’e yolcu taşıma kapasitemiz de 10 bin 62 kişiye çıkacak. Muğla ili genelinde 2015 yılında toplam 8 milyon 795 bin yolcuya hizmet verdik. Ayrıca 1 milyon 158 bin vatandaşımızda ücretsiz yolcu taşıma haklarından yararlandı. Yeni araçlarımız Muğlamıza hayırlı olsun.” dedi.

Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürü Erdal Uygun, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada başlatmış olduğu dönüşüm sürecinin ve alınan yeni araçların heyecanını Muğla’da yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın selamlarını getirdiğini sözlerine ekledi. Otokar Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Türkiye’de Türk mühendislerin tasarladığı tamamen yerli malı olan otobüslerin belediyeler tarafından beğenilmesi ve alınması ile Türk sanayinin kazandığını söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, vatandaşların daha konforlu, ekonomik, güvenli seyahat edebilmeleri için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı yatırımlar için teşekkür etti. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada vatandaşların rahatı ve konforu için herşeyi düşündüğünü söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda dönüşümde şoförlere sağladığı kolaylıklar için teşekkür etti.



“Çağdaş Teknolojiyi, Halkımıza En İyi Şekilde Hizmet İçin Kullanıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşımada vatandaşlara en iyi, modern, konforlu hizmeti vermek zorunda olduklarını söyledi ve Muğla’da uyum ve birliktelik ile toplu taşımada yaşanan dönüşümün diğer Büyükşehir Belediyeleri tarafından örnek alındığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak kanuna, yönetmeliklere uygun araçlarla vatandaşlara hizmet vermekle yükümlüyüz. Çağdaş, modern, engelli rampalı, takip sistemli, kameralı araçlarımızla Muğla ili genelinde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Toplu ulaşımda dönüşümde kooperatiflerimiz, şoför esnafımızla birlikte hareket ediyoruz. Onların akıllarındaki endişeleri gidererek, ekonomik olarak kazançlı çıkacaklarını anlatarak değişimi Muğla’da başlattık. Amacımız vatandaşımızı mağdur etmeden, ulaşım haklarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak. Çağdaş teknolojiyi halkımıza en iyi şekilde hizmet için kullanıyoruz. Muğla’ya da bu yakışır. Yeni araçlarımız bütün vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

Nurettin Demir; Büyükşehir Belediyesi’ne İki Teşekkürüm Var

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çok kısa bir sürede alt yapı ve organizasyonunu kurarak Muğla’da hizmet üretmeye başladığını söyledi. Nurettin Demir; “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve ekibine iki teşekkürüm var. Yerli malı, Türk yapımı modern otobüsleri halkın hizmetine sunarak yerli sanayiye destek oldukları için ve toplu ulaşımda dönüşüm ile daha az ve çevreci otobüslerle ulaşımda dönüşümü sağladığı için. Yeni araçlarımız hayırlı olsun.” dedi.