Büyükşehir 5 Bin Öğrenciyi Sporla Buluşturdu

14.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi düzenlediği Kırsal Mahalle Spor Şenlikleri  ile 5 bin öğrenciyi sporla buluşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında hayata geçirilerek köylerdeki çocuklara serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeyi öğretmek, çocuklara spor bilincini aşılamak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacından hareketle başlattığı Kırsal Mahalle Spor Şenlikleri bu yıl da sona erdi.

Şenlikler kapsamında 2016-2017 ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında Muğla ilçelerinde yer alan 67 köyde toplam 5 bin 52 öğrenciyle birlikte çeşitli spor etkinlikleri yapıldı.

Şenlikte öğrenciler antrenörler eşliğinde parkur oyunu, halat çekme oyunu, kapak kap oyunu, kağıt yakalama oyunu, kapaklı yılan oyunu, balon kaç oyunu, küme el oyunu, yakar top oyunu, mendil kapmaca, balon patlatma oyunu, voleybol, futbol, mini tenis ve atletizm gibi etkinliklerle keyifli zaman geçirdi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı için Bodrum’da başlayan etkinliklerin ilk etabı 13 ilçede gerçekleştirilerek sona erdi.