Meclis Canlı

Büyükşehir 533 Sokak Hayvanı’nı Sahiplendirdi


05.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bugüne kadar 533 köpeği sahiplendirerek onlara yeni bir yuva sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Geçici Hayvan Bakımevi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde 533 köpeği sahiplendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, yasaların kendilerine verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde sokak hayvanları için çalışmalarının sürdüğünü, bugüne kadar 1421 hayvanın kısırlaştırıldığını, 827 hayvanın tedavi edildiğini, 1916 hayvanın da paraziter ilaçlamasının yapılarak doğal yaşam alanlarına bırakıldığını söyledi. Hacı Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Geçici Hayvan Bakımevimizde 8 personel, 2 veteriner hekimimizle vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Özellikle vatandaşlarımız tarafından yavruyken sahiplenilen ve daha sonra bakılamadığı için sokağa terkedilen, tedaviye ihtiyacı olan hayvanlarımız ekiplerimiz tarafından toplanmakta, her türlü tedavisi, bakımı, kısırlaştırma ve rehabilitasyonu yapılarak yasalar gereği tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılmaktadır. Vatandaşlarımızın hayvan hakları, hayvan sevgisi konusunda daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olması gerekiyor.” dedi. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün önemine de değinen Hacı Koç; “Bütün dünyada 1931 yılından itibaren 4 Ekim tarihi  Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor. Hayvanları Koruma günün asıl amacı insanlarımızda hayvan sevgisini geliştirmek ve bu sevginin devamlılığını sağlamaktır.” dedi.

“Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamalı, onları dünya üzerinde birlikte yaşadığımız hayvanlara sahip çıkmasını öğretmeliyiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, üzerinde yaşanılan dünyanın sadece insanlara ait olmadığını, bütün canlılara ait olduğunu söyledi ve vatandaşların hayvan sevgisi konusunda daha duyarlı, sorumluluk sahibi olması gerektiğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde sokak hayvanları için çalışmalar yapıyor, vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendiriyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas ve duyarlı olması gerekiyor. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamalı, onları dünya üzerinde birlikte yaşadığımız hayvanlara sahip çıkmasını öğretmeliyiz. Bugüne kadar 533 sokak hayvanını sahiplenen vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde bütün vatandaşlarımızın hayvanların da haklarının olduğunu bildiği ve bütün hayvanlara sevgiyle yaklaşılan mutlu bir dünya diliyorum.” dedi.