Meclis Canlı

Büyükşehir Açılışlara Devam Ediyor


10.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula İlçesi’nde yapımını tamamladığı 2 adet tenis kortunu düzenlenen açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sundu.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde açılışlara ve yatırımlara ara vermeden devam ediyor. Bugüne kadar Muğla ilinde 16 yeni spor tesisini, bakım ve onarımı yapılan 10 tesisi vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi Ula İlçesi Köprübaşı Mahallesi’nde 270 Bin TL’ye mal olan tenis kortlarını vatandaşların hizmetine sundu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ev sahipliğinde düzenlenen törene CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Ula Belediye Başkanı Ümit Kararslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Muğla İli ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Muhtarlar, çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ula İlçesi’nde yapımı tamamlanan tenis kortları açılışında konuşan Muğla İli ve İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Hayrettin Akay, Muğla’da muhtarlar olarak Büyükşehir Belediyesi’nin hızına yetişemediklerini bir açılıştan bir temel atma törenine katıldıklarını söyledi ve 3.5 yılda yatırımları, hizmetleri ile Muğla’nın çehresini değiştiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve ekibine çok teşekkür ettiklerini belirtti. Ula Belediye Başkanı Ümit Kararaslan da açılış töreninde yaptığı konuşmada Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra Muğla’da ekip halinde birlikte çalışılarak çok önemli projelerin hayata geçtiğini söyledi ve seçimde kendisinin sloganı olan “Birlikte, uyum içinde Büyükşehir ile Omuz omuza” sloganını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ula’ya yapılan yatırımlar ve açılışı yapılacak spor tesisi için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür eden Kararslan bu tesisin hem hemşehrilerine hem de Ula’da üniversite öğrenimi gören gençler için faydalı olacağını belirtti.

 

CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir Ula İlçesi’ne yapılan spor tesisi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğundan beri Muğla’ya yatırım ve hizmet anlamında önemli çalışmalara imza attığını söyledi ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

 

“Muğlamıza 700 Milyon TL, Ula ilçemize 40 Milyon Yatırım yapıldı”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, HedefimizBirMuğla1Bir sloganında olduğu gibi Ula’ya, Menteşe’ye, Yatağan’a ya da Milas’a yapılan bir yatırımın bütün ilçeleri ilgilendirdiğini, bu yatırımlardan bütün vatandaşların yararlanacağını söyledi ve bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya yaptığı yatırım miktarının 700 Milyon TL olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da ilçelerimizin ihtiyaçları ve önceliklerini belirleyerek yatırım ve hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ula’ya yapılan bir spor tesisi ya da Menteşe’ye yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi il genelinde bütün vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. HedefimizBirMuğla1Bir sloganımızda olduğu gibi Muğla hizmetlerle, yatırımlarla bir araya geliyor.  Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Muğlamıza 700 Milyon yatırım yaptık. 2016 yılında da kurumlar arasında ilimize en fazla yatırım yapan kurumuz. Muğlamızda vatandaşlarımız için hizmette sınır yok. Bugün açılışını yaptığımız spor tesisi ile Muğlamızda 17 yeni spor tesisini, 10 bakım ve onarımı yapılan tesisi vatandaşlarımızın hizmetine soktuk. 16 tesisimiz de yapım aşamasında. Yatağan İlçemizde devam eden Açık Yüzme Havuzu Spor Tesisi ile birlikte yaklaşık 15 Milyon TL’lik spor yatırımını ilimize kazandırdık. Ayrıca Muğla genelinde amatör spor kulüplerimize maddi destek sağlıyoruz. 2017 destekleri ile birlikte kulüplerimize 3 Milyon 814 Bin TL yardımda bulunduk. Bu tesislerde ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilimizi ve ülkemizi temsil edecek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi zeki, çevik, ahlaklı sporcular yetişecek.” dedi.

 

“Muğlamız için birlikte üretmeye, hizmete devam edeceğiz”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir’in 700 Milyon TL yatırım bütçesinin 40 Milyon TL’si Ula ilçemiz için harcandı. Ula ilçemize kanalizasyon için çalışmalarımız devam ediyor. Muğla genelinde bugüne kadar 340 Milyon TL yatırımla 2135 km yolu Muğla’ya yakışır hale getirdik. Çevre içinde önemli yatırımlardan olan Katı Atık Düzenli depolama tesislerini Menteşe ilçemizde hizmete soktuk. Milas ilçemizde temelini attık. Fethiye’de 2.lotun açılışını gerçekleştirdik. Bodrum Katı Atık Düzenli depolama tesisi için de sorunları ortadan kaldırdığımızda Muğlamızda modern ve çevreci tesislerle vahşi depolamanın önüne geçmiş olacağız. Ayrıca coğrafi merkez olan Menteşe ilçemize bütün Muğla’ya hitap eden Tıbbi Atık Merkezini kazandırdık. Üreten bir Muğla için tarıma, kooperatiflere ve köylümüze büyük önem veriyoruz. Yerel Tohum Merkezi, Toprak, Sulama Suyu, Yaprak Analiz Laboratuvarı, fidan desteği, duyusal analiz merkezi, alım garantili çiçek üretimi hizmetlerini gerçekleştirdik. Muğlamız için birlikte üretmeye, hizmete devam edeceğiz.”

 

 

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’da Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ula’da yaptığı tenis kortları açılışında yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ya da Gençlik ve Spor  Bakanlığı’nın yapması gereken yatırımların belediyeler tarafından büyük bir şevkle yapılarak vatandaşlara hizmet edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi ve bu modern tesislerde Atatürk’ün izinde çağdaş, aydınlık, zeki ahlaklı nesillerin yetişeceğini belirtti. Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe belediyelerin uyum ve koordineli bir şekilde Muğla için çalıştıklarını söyleyen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır yeni yapılan spor tesisinde emeği geçen herkese teşekkür etti.