Büyükşehir Atık Toplama Eğitimi Düzenledi

26.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde kaptan ve deniz temizlik personeli olarak görev yapan toplam 15 kişiye “Çok Tehlikeli ve Tehlikeli İşlerde Atık Toplama Eğitimi” verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde İş Güvenliği Uzmanı Alper Samet, Çevre Mühendisleri İbrahim Uysal ve Şengül Yasan Türköz, alt işveren firma İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Durak’ın katkılarıyla düzenlenen eğitim programında katılımcılara; işyeri güvenliği ve tehdit edici unsurlar, meslek hastalıkları, kaza ve yaralanma, yangın, iş kazalarında yapılacak hukuki işlemler, iş güvenliği mevzuatı, çöp ve atık maddeler, fiziksel güç gereksinimi, çalışma ortamının özellikleri ve işin gerekleri hakkında bilgi verildi. 5 gün toplam 35 saat süren “Çok Tehlikeli ve Tehlikeli İşlerde Atık Toplama Eğitimi” Mesleki Eğitim Merkezi denetiminde gerçekleştirildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada; “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yükümlülükleri çerçevesinde Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik gereği düzenlediğimiz bu eğitim sonucunda yapılan sınavda başarı gösteren personele Mesleki Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecek.” dedi.