Meclis Canlı

Büyükşehir Barınağında 26 Bin 529 Hayvan Tedavi Edildi


27.12.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 37 bin 349 metrekare alan üzerine kurulan ve doğal yaşam alanları ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birisi olan Geçici Hayvan Bakımevi, can dostları ağırlamaya devam ediyor.  Hayvan Bakımevinde tedavi gören hayvan sayısı 26 bin 529, sahiplendirilen hayvan sayısı ise 2 bin 640’a ulaştı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında 3 Milyon 715 bin TL yatırımla hizmete sunulan Geçici Hayvan Bakımevi hizmete devam ediyor. Sahipsiz ve tedaviye muhtaç hayvanlarının bakımı ve tıbbi müdahalesinin ücretsiz yapıldığı barınak Can Dostlara sıcak bir yuva oluyor.

 


Türkiye’nin En Kapsamlı Barınaklarından Biri

 

2 bin 861 metrekare kapalı alanı ve 8 bin 761 metrekare de doğal yaşam alanı bulunan barınak Türkiye’nin en kapsamlı bakımevlerin biri olarak dikkat çekiyor. Bakımevinde 160 hayvan besleme odağı bulunurken, hayvanların kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra, ücretsiz tedavi, sinir ve kemik hastalıklarına dair cerrahi müdahale ve gerekli tüm bakımları da yapılıyor. Günde ortalama 35 ile 40 sahipsiz hayvanın tedavi ya da kısırlaştırma amacıyla getirildiği bakımevinde 4 veteriner hekim, 1 Veteriner Sağlık Teknisyeni ve 12 uzman hayvan bakıcısının görev yapıyor. Alanında uzman hekimlerin yaptığı 743 cerrahi müdahalenin başarılı bulunması nedeniyle Muğla’nın yanı sıra çevre illerden 16 sokak hayvanı da tedavi amacıyla Muğla’ya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine getirildi.

Tedavi sayısı 26 Bin 529, Sahiplendirme 2 Bin 640’a Ulaştı

Yılda ortalama 4 bin 600 kişinin ziyaret ettiği bakımevi, açıldığı günden bu yana 2 bin 640 hayvanı sahiplendirerek sokak hayvanlarını korumayı başardı. Sadece 2021 yılında 1416 köpek, 1686 kedi olmak üzere toplam 3102 can dost kısırlaştırıldı ve 7 bin 628 tıbbi müdahale gerçekleştirildi. Toplamda ise 26 bin 529 bin hayvan tedavi görürken barınak hizmetlerine ara vermeden devam ediyor.


Gürün, “Muğla’yı Can Dostlarımızla Paylaşıyoruz”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’yı can dostlarla birlikte paylaştıklarını ve hayvanların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını söyledi. Gürün, hayvanlara verilen değerin bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösterdiğini belirtirken “Büyükşehir Belediyesi olarak kurduğumuz tesiste tıbbi ve cerrahi müdahaleler yapılıp hayvanlarımızın sağlığına kavuşmalarını sağlıyoruz. Ekibimiz de alanında oldukça uzman kişilerden oluşuyor ve ülkemizin farklı birçok şehrinden tedavi için hayvanlarımız barınağımıza getiriliyor. Biz can dostlarımızın barınakta en iyi şekilde ağırlanıp gereken tedavilerin yapılması ve doğal yaşama sorunsuz olarak geri bırakılması için çalışıyoruz. Sevgi ve hoşgörü kenti olan Muğla’mızda sadece insanlara karşı değil tüm canlılara karşı bu tutumun olması inancındayız. Bu nedenle biz de üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.