Meclis Canlı

Büyükşehir Bayrama Hazır


25.08.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı daha huzurlu ve rahat geçirebilmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri, vatandaşların Kurban Bayramı’nı daha huzurlu ve rahat geçirebilmeleri için gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların daha güvenli seyahat edebilmeleri için ekipler, yatay/düşey işaretlemeler ile sinyalizasyonların bakımlarını da gerçekleştirdi.

Kesim ve satış yerleri ilaçlandı

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hem mevsimsel olarak, hem de Kurban Bayramları sonrasında artış gözlemlenen karasinek (ev sineği) ile mücadele kapsamında, larva ve uçkunlara (ergin) yönelik uygulamalar ile birlikte; entegre bir karasinek (ev sineği) mücadelesi yürütüyor. Başta çöp döküm sahaları olmak üzere; hayvan satış yerleri ve kurban kesim yerlerinde gereken tüm uygulamalar ekipler tarafından yapıldı.

Ekipler, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarına Kurban Bayramı’nda da yoğun bir tempoyla devam ediyor. Kurban kesim ve satış yerlerinde ilaçlama çalışmaları yapan ekipler, larva ve uçkunlara yönelik gerekli uygulamaları da gerçekleştiriyor. Bunların yanı sıra vatandaşların da hayvan gübrelerini daha sık temizlemeleri, üzerlerini naylon vb ürünlerle örtmeleri, kurban atıklarını derine gömmeleri, çöplerinin ağızlarını sıkıca bağlamaları ve kurban derilerini uzun süre açıkta tutmamaları bu mücadelede ekiplere destek olacak.  Ayrıca Kurban Bayramı süresince ULV (araç üstü) uygulamaları devam edecek ve nöbetçi ekipler tüm vatandaşların hizmetinde olacak.

 

Mezarlık Alanları Ziyarete Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri mezarlık alanlarında yürüttükleri temizlik çalışmalarını tamamlayarak bayram ziyaretleri için hazır hale getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri 12 ay boyunca mezarlık alanlarında temizlik, bakım, onarım ve ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Ramazan Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle çalışmalarını sıklaştıran ekipler il genelindeki 1375 mezarlık alanında çalışmalarını tamamladı. Alanlarda temizlik ve bakım onarım çalışmaları yapan ekipler mezarlık alanlarını bayram ziyaretleri için hazır hale getirdiler.

Ayrıca kara ve hava yoluyla il içi ve il dışı cenaze nakil hizmeti veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki çalışmaları bayram boyunca mesai saati gözetmeksizin devam edecek.

Zabıta Ekipleri Denetimleri Sıklaştırdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Muğla İli genelinde yetki ve sorumluluk alanında bulunan yerlerde denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri ayrıca bayram nedeniyle yolcu yoğunluğunun arttığı otogarlarda da denetimlerine arttırarak devam ediyor.

MUSKİ ve İtfaiye 7/24 Hizmette

MUSKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, bayram boyunca su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek aksaklıklarda ve olası bir yangına karşı 7/24 görevlerinin başında olacaklar.