Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor


05.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları’nı Datça İlçesiyle sürdürdü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas, Bodrum, Yatağan, Ula ilçelerinde gerçekleştirdiği Bilgilendirme Toplantıları’na devam ediyor. 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan Muğla’da Büyükşehir bünyesinde kurulan genel sekreterlikler, daire başkanlıkları, bu birimlerin görevleri ve hizmet alanları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarının beşincisini Datça ilçesinde  gerçekleştirdi.

Datça ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi danışmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Datça mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, 30 Mart yerel seçimleriyle belediyelerin statülerinin değiştiğini ve Türkiye’de uygulanan büyükşehir modelindeki gibi mülki sınırların belediye sınırları olduğu sistemin hiçbir dünya ülkesinde uygulanmadığını söyledi. Şener Tokcan; “Datça Belediyesi olarak eski Datça Belediyesi değiliz, yarımadanın tamamının sorumluluğu bize verildi fakat yetki ve sorumluluklarımız daraltıldı. Bu yeni yasanın hangi amaçla çıkarıldığı tartışmalarından ziyade yeni sisteme ayak uydurarak ve çalışarak bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza hizmeti götürmeliyiz. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin yetki ve sorumluluklarının vatandaşlarımıza anlatılması için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanım ve arkadaşlarının geliştirdiği bu isabetli toplantıların çok yararlı olduğunu düşünüyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları ile belediyelerin görev ve yetkilerinin daha iyi anlaşılacağını ve Muğla’daki bütün vatandaşların değişen yasadan sonra kendilerine hizmet eden kadroları bu toplantılar sayesinde daha yakından tanıyacağını söyledi. Başkan Gürün; “30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan 14 il ve daha önceden Büyükşehir statüsünde olan 16 ilin hiçbirinde bu tür bilgilendirme toplantıları yapılmıyor. Biz bu bilgilendirme toplantılarına vatandaşlarımızda oluşan görev ve yetki karmaşasına son vermek ve kendilerini yöneten kadroları daha yakından tanımaları için yapıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız ve vatandaş odaklı hizmete önem verdiğimiz için Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının tamamını bu toplantılarla vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Vatandaşlarımız kendilerine hizmet veren kadroların kim olduklarını, geçmiş deneyimlerini ve o dairelerin görevlerini daire başkanlarımızın ağızlarından dinliyorlar ve onlara görev ve yetkileri anlamında soru sorma imkanı da buluyorlar. Kurduğumuz kadro birbirleriyle uyumlu, bizlerle uyumlu, hep birlikte ilçe belediyelerimizle birlikte beş yıl süre ile Muğla’ya hizmet edeceğiz. Beş yıl sonra Muğla’yı aldığımız noktadan daha ileri, daha çağdaş bir seviyeye taşıyacağız.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının, Genel Sekreter ve Danışmanlarının katıldığı bilgilendirme toplantıları önümüzdeki günlerde de ilçelerde yapılmaya devam edecek.