Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Bodrum Otogar İnşasını Tamamladı


04.06.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 74 Milyon TL yatırımla Bodrum’da inşasını tamamladığı otogar, yazıhaneler ve diğer işletmelerin ihale işlemlerinin tamamlanasının ardından hizmete açılıyor.

 

Dünya’nın ve Türkiye’nin turizmde söz sahibi ilçelerinden biri olan Bodrum’a Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bodrum Otogarında inşası tamamlandı. 

 

Yazıhaneler Kiraya Veriliyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 30 bin 759 metrekare arsa üzerinde yapımına başlanan yeni Bodrum Otogarında yazıhaneler ihale usulüyle kiraya veriliyor. 12 yazıhaneden 7’si Nisan ayının 15’İnde ihale ile kiraya verilirken, kalan 5 yazıhanenin ihalesi haziran ayının 11’inde yapılacak.  

 

Temeli 9 Mart 2019’da Atıldı

Türkiye’nin Avrupa’nın en gözde turizm merkezlerinin başında gelen Bodrum yılda yaklaşık olarak 4 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Yarımadasının şehir içi trafik sorununu azaltmak için Torba Kavşağında yeni otogar inşaatına 9 Mart 2019 tarihinde temelini atmıştı. 

 


Türkiye’de İlk Kez Bir Otogarda Elektrikli Araçlar Şarj Edilebilecek

Bodrum Torba kavşağında 30 bin 759 metrekare arsa üzerinde yapımına başlanan yeni Bodrum Otogarının yüzde 90’nı tamamlandı. 74 milyon liraya mal olması planlanan otogarda Türkiye’de ilk kez bir otogarda elektrikli araçların şarj edilebileceği 6 ayrı istasyon yer alıyor. Öte yandan otogarın çatısında bulunan güneş panelleri sayesinde otogar kendi enerjisini üretecek. İnşaat alanı 17 bin 117 metrekare olan otogarda şehirlerarası otobüs peron sayısı 21, minibüs peron sayısı 45, minibüs depo peron sayısı 10, açık otopark sayısı 157 araç, kapalı otoparkı 19 araç ve engelli otoparkı da 8 araç olarak tasarlandı.

 

 

Başkan Gürün, “Devam eden projelerimiz içinde en önemlilerinden biri de Bodrum Otogar projemizdir”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “ Bodrum sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın sayılı turizm merkezlerinin başında geliyor. Bizde gözbebeğimiz Bodrumumuzda bu dönem içerisinde çok büyük yatırımları hayata geçiyoruz. Altyapıdan, arıtma tesislerine, limandan, otogara, yaşam merkezinden, sosyal hizmetlere kadar çok farklı alanlarda büyük çalışmalarımız devam ediyor. Bazıları da tamamlanarak Bodrum halkının hizmetine sunuluyor. Devam eden projelerimiz içinde en önemlilerinden biri de Bodrum Otogar projemizdir. Bu proje ile güneşlenme süresi bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olan şehrimizde çatısındaki güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini üretecek Otogar inşa ettik. Türkiye’de ilk kez bir otogarda elektrikli araçların şarj edilebileceği 6 ayrı istasyonumuz olacak. Mevcut otogarımızın Bodrum ilçemizin en işlek yerinde olması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunu da yeni otogarımız faaliyete girdiğinde azaltacağız. Eski otogar alanı ilçe belediyemiz ve vatandaşlarımız ile fikir alışverişinde bulunarak ne yapılması gerektiğine birlikte karar vereceğiz” dedi.