Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzciler projesini başlattı


27.05.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi, ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola Merkezleri, sosyal projeleri ile engelli bireylerin yüzünü güldürüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde hizmete açtığı, daha sonra Milas ve Fethiye ilçelerinde de hizmete başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için Engelsiz İzciler Projesi hayata geçirildi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Engelsİzciler” projesi ile engelli bireylerin ve engellisi olan ailelerin sosyal hayata katılımını sağlamak, engelli vatandaşların kişisel gelişimlerini ve becerilerini İzcilik vasıtasıyla arttırabilmeyi amaçlıyor. En az bir yıl sürdürülmesi planlanan “Engelsİzciler” projesinin 10 yaş üstü kendi öz bakımlarını yapabilen, kamp fiziki şartlarına uyum sağlayabilecek ve ağır engelli olmayan bireyler yararlanıyor.

20 engelli bireye haftada 1 gün izcilik eğitimi veriliyor

“Engelsİzciler” projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Fethiye ve Milas Kısa Mola Merkezlerinde 3 günlük Temel Liderlik Eğitimi alan uzman personel tarafından Kısa Mola hizmetinden yararlanan 20 engelli bireye haftada 1 gün izcilik eğitimi veriliyor.

Şehirlerarası ve uluslararası izci kampları düzenlenebilecek

“Engelsİzciler” projesi ile birlikte izci adayı engelli bireylere yaz ve kış kampları, kaynaştırıcı ve çevreyi tanıtıcı geziler,  çeşitli farkındalık yaratıcı faaliyetler, şehirlerarası ve uluslararası izci kampları düzenlenmesi planlanıyor.

İzci adayları müzeleri gezdi

“Engelsİzciler” projesi ile izci adayı olan engelli bireyler 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Datça ilçesinde bulunan Knidos Antik Kenti, Milas ve Fethiye ilçelerinde Müze gezilerine katıldılar. Müze personeli tarafından engelli bireylere müzelerde sergilenen eserlerin hangi döneme ait olduğu, eserlerin neyi ifade ettikleri ve o dönemin özellikleri hakkında bilgiler verildi. Gezi sonunda engelli bireyler hatıra fotoğrafı çektirdiler.