Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Sınavları Yapıldı

08.11.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı öğrenci seçme sınavları yapıldı.

22 Ekim 2016 tarihinde yapılan Tiyatro Eğitimi Bölümü öğrenci seçme sınavının ardından 6 Kasım 2016 tarihinde de Türk Halk Oyunları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Bölümleri’nin de öğrenci seçme sınavları tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Zağlı : "Muğla Büyükşehir Belediye Konservatuarı Muğla’nın kültür ve sanat anlayışını zenginleştirmek üzere kurulmuş bir Sanat eğitimi kurumudur, Muğla’lılara Yerel sanatlarımızla beraber Evrensel sanat eğitimini bir arada vererek, geçmişten gelen Kültür ve Sanat değerlerimizi yeni nesillere çağdaş bir anlayışla iletmek Konservatuarımızın temel amacıdır. Muğla Büyükşehir Belediye Konservatuarı Öğrenci Seçme Sınavları, Tiyatro Bölümü 22 Ekim 2016 tarihinde, Türk Halk Oyunları, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği  Bölümleri 6 Kasım 2016 tarihinde yapılmıştır. Sınavlara 236 Kişi başvurmuştur. Türk Halk Oyunları Yetişkin ve çocuk grubuna 51 öğrenci , Tiyatro Yetişkin ve çocuk grubuna 59 öğrenci , Türk Halk Müziği Bölümüne 22 öğrenci , Türk Sanat Müziği Bölümüne 21 öğrenci sınavlarda başarılı olarak kayıt hakkı kazanmışlardır.” dedi.