Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Marmaris’te tarımı anlattı


22.10.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen EcoFest Marmaris festivaline katıldı. Festivalde Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan meyve sebze kurutma tesisi ve yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi vatandaşlara anlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Belediyesi tarafından üretime ve ekolojiye dayalı kent kimliğinin geliştirilmesi, yerel ürünlerin farkındalığını yaratmak ve atık malzemelerin tekrardan dönüşümünün önemini vurgulamak için düzenlediği EcoFest Marmaris festivaline katıldı.

Büyüşehir Kurutma Tesisinden Elde Edilen Ürünler Tanıtıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen festivalde stand açan Muğla Büyükşehir Belediyesi gelen ziyaretçilere meyve-sebze kurutma tesisi hakkında kapsamlı bilgiler verirken tesiste kurutulan ürünler ikram edildi. Vatandaşlara Yerel Tohum Merkezinin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verilirken Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üretilen Tıbbi Aromatik Bitkiler ve yağlarının tanıtımı yapıldı.

Festivalin 3. Günü “Türkiye ve Yerelde Ekolojik Tarım/Milli Tarım Politikaları ve Yerelde Ekolojik Tarım” ana başlığı altında yapılan söyleşide Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu projeler hakkında bilgi verildi.