Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi


18.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Dr. Osman Gürün başkanlığında ilk kez toplandı. Meclis toplantısından önce Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün başkanlığında Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi 35 CHP, 25 AKP, 5 MHP ve 3 İYİ Parti’li olmak üzere toplam 68 meclis üyesinden oluştu.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Öncelikle seçilen meclis üyesi arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Muğla’ya yakışır bir seçim geçirdik. Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimiz 4 partiden oluşuyor. Siz değerli meclis üyelerimiz ile birlikte 13 ilçemize 5 yıl boyunca hizmet götürmek için kararlar üreteceğiz. Güzel kararlarımızın altında hepimizin imzası olacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi 29 maddeden oluşan gündemle toplanırken, Başkanlık Divanı, encümen ve İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Ulaşım, Çevre ve Sağlık, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Tarım ve Hayvancılık ile Turizm komisyon üyeleri de belirlendi. Ayrıca Meclis birinci başkan vekili CHP’den Cumhur Çoban oldu.

Mecliste 10 kadın üye

68 meclis üyesiyle ilk toplantısını gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, meclis üyelerinin 10 tanesi kadın üyelerden oluştu. 10 kadın belediye meclis üyesinin 9 tanesi CHP’den ve 1 tanesi de AKP’den olurken, CHP’li Marmaris Belediye Meclis üyesi Aylin Yüksel yapılan oylamada meclis ikinci başkan vekilliğine seçildi.