Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi öğrencileri bilinçlendirdi: "İklim Değişikliğini Durdurabilirsiniz"


16.01.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yürütmekte olduğu ‘İklim Değişimi Azaltım Projesi’ kapsamında çocukların bilinçlendirilmesi için ‘İklim Değişimini Durdurabilirsiniz’ temalı etkinlik düzenledi. 

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, bütçesinin yüzde 90’ı hibe, yüzde 10’u ise Muğla Büyükşehir Belediyesinin öz kaynağı olan ve 162 bin 900 Euro maliyete sahip ‘İklim Değişimi Azaltım Projesi’ kapsamında ilkokul öğrencilerine ‘İklim Değişimini Durdurabilirsiniz’ temalı etkinlik düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlen, amacı sera gazi emisyonları, iklim değişikliği ile ilgili olarak kamu ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesi, sera gazı salınımı ve iklim değişikliği konusunda Muğla halkını bilinçlendirmek olan etkinliğe yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu katıldı.

Etkinlikte Şubadap Çocuk Grubu ile moyo masal etkinliği ve pandomim gösterisi düzenlenirken, çocuklar iklim değişikliği hakkında bilinçlendirildi. Etkinlikte hem eğlenen, eğlenirken de bilinçlenen öğrenciler, keyifli dakikalar yaşadı.