Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi sağlık hizmetleri ile dikkat çekiyor


20.12.2018

2014 yılında hayata geçirdiği “Evde Bakım Hizmeti” ile bugüne kadar 15 bin 039 hanenin kapısını yardım etmek için çalarken, 137 Bin 701 Tıbbi Müdahale, 39 Bin 555’inde de genel bakım yaptı.  

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı il genelinde 9 hizmet birimine ve 444 48 01 numaralı telefonu arayan vatandaşların sesine yardım eli uzatan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ekipleri, vatandaşın kapısını çalmaya devam ediyor.  Sosyal Belediyecilik anlamında projelerini bir bir hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında hayata geçirdiği “Evde Bakım Hizmeti” ile vatandaşların kapısını yardım etmek için çalıyor.

Deneyimli personeli ile 2014 yılından bu yana toplam 15 bin 039 evin kapısını çalan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu evlerde 137 Bin 701 Tıbbi Müdahalede bulunurken, 39 Bin 555’inde de genel bakım yaptı.

Evde Bakım Hizmetleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi hastalara evlerinde pansuman, yatak yarası bakımı, serum takılması, enjeksiyon, sonda takılması, şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetleri veriliyor. Ekipler, talepler doğrultusunda saç-sakal tıraşı, vücut bakımı ve silme banyosu gibi hizmeti de veriyor.

ENGELLİYE VE HASTAYA ÜCRETSİZ NAKİL

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık alanındaki önemli hizmetleri engelli nakil ve hastaya ücretsiz nakil hizmetleri ile dikkat çekiyor. İhtiyaç duyulması halinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hasta vatandaşı evinden alarak ilgili sağlık kurumuna götürüyor. Oradaki işlemlerinin takibini de yapan ekipler, işlemlerin tamamlanmasından sonra hastayı tekrar evine getiriyor. Bu güne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Bin 449 hastanın nakli,  9 Bin 195 engelli nakli gerçekleştirildi.

 

HALK KART İLE VATANDAŞLARA YARDIM ELİ UZATILIYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında önemli hizmetlerinden biri olan Halk Kart projesi ile bugüne kadar ihtiyaç sahibi 3 Bin 236 Aileye ulaşırken, 6 Milyon 43 Bin 996 TL (Halk Kart-nakdi-kırtasiye) yardımda bulundu. Halk Kart, Muğla ili genelinde Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat eden, sosyal inceleme görevlilerinin incelemesinden sonra sosyal yardım almasına karar verilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor ve sadece gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik ihtiyaçları alımında kullanılabiliyor.

BAŞKAN GÜRÜN; “VATANDAŞLARIMIZIN EVLERİNE MİSAFİR OLUYOR, HALLERİNİ, HATIRINI SORUYORUZ”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel yönetimler olarak şehirlerinin sağlığı yanında vatandaşların sağlığını da önemsediklerini, evde bakım hizmeti ile evlere misafir olduklarını, hal hatır sorduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Dünyanın ve Türkiye’nin en güzide şehirlerinden biri olan, doğal ve tarihi güzellikleri ile korunması gereken bir şehir olan Muğlamızda yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamızın çevresini, doğasını, suyunu, yaşam alanlarını, tarihini korurken vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru, mutluluğu için de çalışmalar yapıyoruz. Evde bakım hizmeti ile vatandaşlarımızın evlerine misafir oluyor, hal, hatır soruyor, hasta nakil hizmetimizle hastalarımızın hayatını kolaylaştırıyor, halk kartla da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkı sağlıyoruz. Tüm hizmetlerimizle vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu bir şehirde sağlıkla yaşamasını amaçlıyoruz. Çünkü biz Muğla gibi bir şehirde yaşamaktan ve bu özel şehre hizmet etmekten gurur duyuyoruz.”dedi.