Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi’nden Bir Çevreci Proje Daha


07.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi iklim değişimi konusunda vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu amaçla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde iklim değişimi konusunda Avrupa Birliği (AB) hibeli ‘İklim Değişimi Azaltımı Projesi’ konulu toplantı yapıldı. 29 Mayıs 2017 tarihinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve AB yetkilileri arasında imzalanan projenin açılış toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katılımı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İklim Değişim Azaltımı projesi kapsamında, “İklim Değişikliği Azaltım Merkezi” kurulması ve iklim değişikliği konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Başkan Gürün: “Büyükşehir Olarak Muğla’da Çevreci Projelerle Geleceğe Yatırım yapıyoruz.”

Bütün enerjinin güneşten elde edilerek dünyanın çok daha sağlıklı bir hale gelmesinin planlaması gerektiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hatta kinetik ve diğer enerjilerle denizde dalgalardan oluşan enerjinin elektriğe çevrilmesi yani optimize ederek elektrik üretebilecek her türlü aracı doğayı kirletmeden temin etmeye çalışmamız gerekiyor. İklim değişimi azaltma noktasında geçlerimiz çok önemli. Onlar bu konuda hassas hale geldiğinde, bunun önemini kavradığında, kendisinin ve çocuklarının geleceği için çok önemli olduğunu anladığında biz görevimizi yapmış oluyoruz. Bu proje çok önemli. Projeden 38 belediye ve kurum faydalandı. Biz A grubu dediğimiz grup içerisindeyiz. Bunun önemini, bunun değerini her birlikte kavrarsak, her alanda bunu toplumumuz ve Muğlalılarımızla paylaşırsak Muğla’nın Türkiye’de bu konuda örnek projelerin altına imza atan ve örnek organizasyonları yapabilen bir kent olarak en geç 5 yıl içerisinde büyük bir aşama kaydedeceğine gönülden inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Avrupa Birliği yetkilileriyle 29 Mayıs 2017 tarihinde hibe sözleşmesi imzalandığı belirtildi. Ayrıca açıklamada “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmekte olduğu bütçe 146 Bin 610 Euro’dur. 14 ay sürecek olan projenin amacı Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan bölgelerde çevre yönetimi, atık yönetimi, ulaşım ve tarımsal faaliyetlerden kaynaklı sera gazı emisyonlarının dijital ortamda izlenmesinin sağlanarak iklim değişikliği konusunda kamu oyunun bilinçlendirilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktır” ifadeleri yer aldı.