Meclis Canlı

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantılarının 11.si Marmaris’te Yapıldı


02.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantılarından on birincisi Marmaris ilçesinde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas, Bodrum, Yatağan, Ula, Datça, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Kavaklıdere, Seydikemer ilçelerinde gerçekleştirdiği Bilgilendirme Toplantıları’na devam ediyor. 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan Muğla’da Büyükşehir bünyesinde kurulan genel sekreterlikler, daire başkanlıkları, bu birimlerin görevleri ve hizmet alanları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarının on birincisi Marmaris ilçesinde gerçekleştirdi.

Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Muhammet Ali Acar, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi danışmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Marmaris mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Muhammet Ali Acar, Muğla’nın büyükşehir olmasından sonra yaşanan sıkıntıları Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aşacaklarını ve turizm bölgesi olan Marmaris’te vatandaşlara, yerli ve yabancı misafirlere daha iyi hizmet için çalışacaklarını söyledi. Ali Acar; “Bölgemiz ile ilgili yeni düzenleme sonucu Büyükşehir kapsamına alınan Muğlamız da bu geçen süre içinde idari ve yasal olarak yaşadığımız ve doğal olarak vatandaşa yansıyan olumlu ve olumsuz birçok konularla ilgili yasal düzenlemeler ve Muğla Büyükşehir Belediye’mizin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve tespitleri bilgilendirme toplantıları sayesinde vatandaşlarımızla paylaştık. Kamu hizmeti yapıyoruz ve temel amacımız bulunduğumuz bölgede yasaların bize verdiği yetki ve sorumlulukları kullanarak kentimizde yaşayan insanlarımızın huzurlu, güvenli ve mutluluğunu arttıracak çalışmalar yapmak. Herkesin bildiği gibi bütünşehir yasasının bizim bölgemizde bu geniş coğrafyada uygulanmasının ciddi anlamda sorunlar getireceğini, bunun alelacele alınmış bir karar olduğunu en baştan beri söyledik. Önemli olan bölgemiz için uygun olmayan bütünşehir yasasının olumsuzluklarının vatandaşa en az hissettirilerek birlik ve beraberlik içerisinde Muğla Büyükşehir Belediyemiz yönetiminde vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Bilgilendirme toplantılarını düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanım Dr. Osman Gürün’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Marmaris’te düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantısı’na gösterilen ilgiden ve katılımdan memnun olduğunu söyledi ve ilçe beledileri ile birlikte görev süreleri boyunca birlikte uyum içinde çalışacaklarını belirtti. Başkan Gürün; “31 Mart’ta siz büyükşehir oldunuz dediler ve geçiş süresi olmadan 7 aydır Büyükşehir Belediyesi görevlerimizi yerine getirdik ve organizasyon şemamızı tamamladık. Yasadan kaynaklanan gerek ilçe belediyelerimizi, gerek büyükşehir belediyelerini sıkıntıya sokan bir işleyiş var. Türkiye’de sadece Muğla’da değil yeni kurulan 14 büyükşehirde ve hatta organizasyon şemasını tamamlamış büyükşehirden bütünşehire geçen diğer 16 büyükşehirde genişlemekten kaynaklanan organizasyon ve ulaşımla ilgili sıkıntıların yaşandığını herkes biliyor. Yasanın olumsuzluklarına rağmen hizmet bekleyen vatandaşlarımıza, birlikte kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hizmetlerimizi en az aksaklıkla yerine getirmek için çalışacağız. Hizmetlerimizi yerine getirirken en büyük şansımız, birbirinin tanıyan ve çok değerli birikimlere sahip olan belediye başkanlarından oluşan bir ekibe sahip olmamız. Burada Ali Başkanımız iki dönem çok başarılı hizmetlerin altına imza attı. Bütün belediye başkanlarımızla ortak noktada birleşip hukuk ve kurallar çerçevesinde birlikte düşünüp birlikte üreteceğiz. 5 yılın sonunda vatandaşlarımıza önemli hizmetler üretebilmiş olmanın keyfini birlikte yaşayacağız.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları’nda 16 daire başkanlığından 8 tanesi ve MUSKİ Büyükşehir genelinde ve gidilen ilçe özelinde yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında sunum yaptıktan sonra vatandaşların sorularını yanıtlıyor. 10 dakikalık soru-cevaptan sonra soruların devam etmesi halinde ilçe belediyesinin tahsis ettiği farklı bir odada vatandaşlar süre sınırlaması olmaksızın daire başkanıyla görüşme imkanı buluyor. Vatandaşlar bu bilgilendirme toplantılarını düzenleyen ve daire başkanlarını ilçelerine kadar getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve sorunlarını dinleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına teşekkür ederek bu hizmetten memnuniyetlerini her fırsatta dile getiriyorlar.