Meclis Canlı

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısı Bodrum’daydı


16.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara Bodrum İlçesi’nde devam etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların beşincisini Bodrum İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocaadon, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Bodrum İlçesi mahalle muhtarları katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantılarının çok yararlı olduğunu söyleyen mahalle muhtarları, bu toplantılar sayesinde daire başkanlarıyla birebir görüşebildiklerini belirttiler. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muhtarlar Masası hizmetiyle istek ve taleplerini iletebildiklerini söyleyen muhtarlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’na bugüne kadar 4478 adet başvuru yapıldığını, Bodrum İlçesi’nden ise 273 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Bodrum İlçesi’nin 42 muhtarı olduğunu ve bunlardan 34’ünün Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçesi’nin Muğla’nın ve Türkiye’nin turizmdeki incisi olduğunu, dünyada yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen yaklaşan turizm sezonu için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin üzerine düşen hizmetleri yaptığını söyledi. Mehmet Kocadon; “Bodrum ülkemizin ve Muğla’mızın turizm merkezi. Halkımızın geçim kaynağı turizm ve zincirin halkaları gibi birbirine bağlılar. Ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuz gelişmeler turizmi de olumsuz etkileyecek. Buna rağmen yaklaşan turizm sezonu için yerel yöneticiler olarak hizmetleri yerine getiriyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Kamuoyunda aklanmanın sevincini yaşıyorum. Bu süreçte bana inanan, güvenen halkımıza ve çok değerli başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ederim.”dedi.



“Bizler Vatandaşlarımıza Hizmet Vermek İçin Çalışıyoruz. Umutsuz Olmaya Hakkımız Yok”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak en fazla yatırım yaptıkları ilçelerden birinin Bodrum olduğunu, 2014-2015 Yılında Muğla’ya yapılan 247 Milyon 454 bin yatırımın 34 Milyon 746 binin Bodrum ilçesine yapıldığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla ilimiz genelinde iki yıl içinde yaptıklarımızı ve 2016 yılında yapacaklarımızı Bilgilendirme toplantılarımızla siz değerli muhtarlarımızla paylaşıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak aciliyet ve önem sırasına hizmetlerimizi ilçe ilçe belirledik. Muğla’yı 6 hizmet bölgesine ayırdık ve yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen Muğla gibi geniş bir coğrafyada vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak iki yıl içinde en fazla yatırım yaptığımız ilçelerimizin başında Bodrum geliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak araç, gereç, malzeme gibi eksikliklerimizi tamamlayarak iki yıl içinde Muğla’ya 247 Milyon 454 Bin lira yatırım yaptık. Bu yatırımın 34 Milyon 746 bin lirası Bodrum ilçemize ait. Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisindeki 2200 kilometre yolun bakım ve onarımını tamamladı ve görev süremiz sonuna kadar bütün yollarımızın birinci, ikinci kat asfalt, sıcak asfalt, yol çizgileri, yatay, dikey işaretlemelerini tamamlamış olacağız. Muğla ili genelinde çöp deponi alanları ve hafriyat alanları için gerekli çalışmaları yaptık. Bodrum’da uzun yıllardır çözülemeyen çöp deponi alanını belirledik ve ihale sürecine getirdik. Ayrıca Bodrum otogarını Torba kavşağına alarak şehiriçi trafiğini de rahatlatacağız. Büyükşehir yasasının aksayan yönlerine rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyelerimiz ile Muğlamıza hizmet için çalışıyoruz. Muğla yüzölçüm olarak İstanbul ve Kocaeli gibi kalabalık nüfusa sahip illerden daha geniş bir coğrafyaya sahip. Son yerel seçimlerden sonra köylerin ve beldelerin kapatılması ile ilçe belediyelerimizin hizmet alanı genişledi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz seçilmişlerin umutsuz olmaya hakkı yok. Bizler vatandaşlarımıza hizmet vermek için çalışıyoruz. Bodrum Belediye Başkanımız da hakkında açılan davada beraat etti, bizler de mutlu olduk. Baştan beri suçsuz olduğunu biliyorduk, başkanımıza tekrar geçmiş olsun.” dedi.