Meclis Canlı

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısı Dalaman’daydı


14.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantılarından yedincisi Dalaman ilçesinde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas, Bodrum, Yatağan, Ula, Datça, Ortaca ilçelerinde gerçekleştirdiği Bilgilendirme Toplantıları’na devam ediyor. 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan Muğla’da Büyükşehir bünyesinde kurulan genel sekreterlikler, daire başkanlıkları, bu birimlerin görevleri ve hizmet alanları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarının yedincisi Dalaman ilçesinde gerçekleştirdi.

Dalaman ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi danışmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Dalaman mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, yerel seçimlerden sonra geçen süre içinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Dalaman Belediyesi’nin koordineli çalıştığını söyledi. Muhammet Şaşmaz; “Büyükşehir olan Muğla’da ilçe belediyesi olarak seçimlerden sonra geçen süre içinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye başladık. Büyükşehir yasasından kaynaklanan maddi sıkıntılara rağmen sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bu süre içinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Kurumsallaşmasını ve yapılanmasını tamamlayarak Muğla ili geneline hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyemizle uyumlu ve koordineli çalışıyoruz. Bütün ilçelere geniş kadrolarıyla giderek vatandaşlara Büyükşehir ve ilçe belediyelerin görevlerini anlatan bilgilendirme toplantılarını düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bilgilendirme toplantılarının 30 Mart yerel seçimlerinden sonra büyükşehir olan illerden sadece Muğla’da yapıldığını, bu toplantılar sayesinde Büyükşehir ve ilçe belediyelerin görev ve sorumluluklarının daha iyi anlaşılacağını söyledi. Başkan Gürün; “Yerel seçimlerden sonra 7 aylık bir süre geçti. Kurumsallaşmasını ve yapılanmasını en hızlı şekilde tamamlayarak hizmet vermeye başlayan ender Büyükşehir Belediyelerinden biriyiz. Vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyesi nedir, görev ve sorumlulukları nelerdir, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet paylaşımları nelerdir sorularına bilgilendirme toplantıları ile cevap vermek istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız kendilerine hizmet eden kadroları tanıma ve soru sorma fırsatı da buluyorlar. 7 aylık süre içinde Muğla genelinde Dalaman özelinde yapılanlar ve yapılacak olanlarla ilgili de vatandaşlarımızı bilgilendiriyor, istek ve taleplerini dinliyoruz. Dalaman Belediyesi bu süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde koordineli çalışan belediyelerimizden biri. Dalaman Belediye Başkanımız Muhammet Şaşmaz’a ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları’nda 16 daire başkanlığından 8 tanesi ve MUSKİ Büyükşehir genelinde ve gidilen ilçe özelinde yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında sunum yaptıktan sonra vatandaşların sorularını yanıtlıyor. 10 dakikalık soru-cevaptan sonra soruların devam etmesi halinde ilçe belediyesinin tahsis ettiği farklı bir odada vatandaşlar süre sınırlaması olmaksızın daire başkanıyla görüşme imkanı buluyor. Vatandaşlar bu bilgilendirme toplantılarını düzenleyen ve daire başkanlarını ilçelerine kadar getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve sorunlarını dinleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına teşekkür ederek bu hizmetten memnuniyetlerini her fırsatta dile getiriyorlar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının, Genel Sekreter ve Danışmanlarının katıldığı bilgilendirme toplantıları önümüzdeki günlerde de ilçelerde yapılmaya devam edecek.