Meclis Canlı

Büyükşehir binlerce engelli vatandaşa hızır gibi yetişiyor


24.01.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük takdir toplayan Engelli Nakil hizmetinden 2019 yılı içerisinde engelli vatandaşlar 4 Bin 634 kere, 2015 yılından bu yana ise toplam 13 Bin 817 kere yararlandı.

Sosyal ve vatandaş odaklı hizmetleriyle Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren, vatandaşların daha çağdaş, daha modern bir Muğla’da yaşaması için projeler üreten Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelli Nakil hizmetleri ile engelli bireylerin ve ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlara 2019 yılı içerisinde 4 Bin 634, 2015 yılından bu yana ise 13 Bin 817 kere Engelli Nakil hizmeti verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Nakil hizmeti ile engelli vatandaşlar bulundukları mekânlardan sağlık kurum ve kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, banka, noter, tekerlekli sandalye tamirat hizmetleri veren kuruluşlara, gönüllü kuruluşlara ve sosyal aktiviteleri için gerekli olan kuruluşlara ücretsiz olarak taşınıyor.

6 adet Engelli Nakil Aracı ile 13 ilçede hizmet veriliyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Nakil hizmetinden il sınırları içerisinde ikamet eden, en az yüzde 40 engel oranına sahip ve toplu taşıma araçlarını kullanamayacak durumda olan engelli vatandaşlar yaralanabiliyor. Bünyesinde bulunan 6 adet Engelli Nakil Aracı ile 13 ilçede hizmetlerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Nakil araçlarında aynı anda 2 adet tekerlekli sandalyeli engelli ve refakatçileri taşınabiliyor.

Engelli vatandaşlar 2015 yılından bugüne kadar 13 Bin 817 kere bu hizmetten yararlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan Engelli Nakil hizmeti kenti önemli ihtiyacını karşılıyor. 444 48 01/7 numaralı telefondan en az bir gün önceden randevu alınarak sürdürülen Engelli Nakil hizmetinden engelli vatandaşlar 2015 yılından bugüne kadar 13 Bin 817 kere yararlandı.

Recep Gümüş, “Bir telefon ile her zaman yanımdalar”

Damar tıkanıklığı sonucu sol bacağını kaybeden ve Marmaris ilçesinde ikamet eden 58 yaşındaki Recep Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Nakil hizmetinden yararlanan vatandaşlardan sadece biri. Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Nakil hizmetinden hastaneye randevusu olduğu günler yararlandığını ifade eden Gümüş,  şunları söyledi: ”Randevumdan en az 1 gün önce 444 48 01/7 nolu telefondan randevu alıyorum. Randevu aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nde görevli arkadaşlar Marmaris’te bulunan evime gelerek beni Menteşe ilçesindeki MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne güvenli bir şekilde ulaştırıyorlar. Ben bu hizmetten yararlanmamış olsaydım hastaneye ulaşmam 2 saatimi alacakken Engelli Nâkili ile yaklaşık 1 saat içerisinde hastaneye ulaşabiliyorum. Hastanedeki işlerim sırasında da yanımda bekleyen görevli arkadaşlar, işim bittikten sonra beni tekrar Marmaris ilçesinde bulunan evime bırakıyorlar. Engelli arkadaşlarıma tavsiyem, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Nakil hizmetinden yararlansınlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelli Nakil hizmeti ile bir telefonumla her zaman yanımda. Engelli vatandaşlara yönelik projeleri ve güzel hizmetlerinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ederim.”

Başkan Gürün, “Muğla’da büyük bir aileyiz ve ailemizin her ferdi bizim için çok değerli”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yerel yönetimler olarak vatandaşların her an yanında olan hizmetleri ve projeleri hayata geçirdiklerini, Muğla’da sevgi, güleryüz ve hizmetlerle engelleri de aştıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Bir şehrin ve vatandaşların sağlığı tüm hizmetlerin içerisinde belki de en önemlisi. 13 ilçesi olan Muğla’mızda engelli vatandaşlarımızın sağlık kurum ve kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, banka, noter, tamirat hizmetleri veren kuruluşlara, gönüllü kuruluşlara ve sosyal aktiviteleri için gerekli olan kuruluşlara ulaşımı için Engelli Nakil hizmeti başlattık. Önemli rahatsızlıkları olan engelli hastalarımızın uzman ekiplerle sağlık kuruluşlarına taşınması iyileşme sürecinde oldukça önemli bir durum. Muğla’mızda büyük bir aileyiz ve ailemizin her ferdi bizim için çok değerli” dedi.